Resplaner 2022

Resplaner 2022

Dominikanska Republiken

Nu börjar det verkligen rycka i restarmen igen. Så pass att vi redan planerat in tre resor med Peppe (husbilen) och funderar på årets vinterresa. Än kan dock mycket hända…

Året började ju med att vi nästan i panik bokade en sistaminuten och flyttade hemmakontoret till Gran Canaria. Det var årets hittills bästa ide´! Jösses så skönt det va! Men oj så ovan man är att packa, vi glömde massor med saker hemma. Och oj, så ovant det var med en massa människor, det märks att vi varit isolerade ett tag. Men vilken grej det var att resa igen!

Nu blir vi hemma tills vägbanorna är torra och fina och tempen går över 5 grader. Då packar vi Peppe och drar iväg så fort vi bara kan. Vi vet inte var, bara att… det vi däremot vet är att vi kör söderut i början av april. Då ska vi åka runt i Skåne på obestämd tid. Det enda vi vet är att det är husbilsträff i Sölvesborg i påsk (den är full men ni kan läsa om den HÄR), att vi ska till Karl-Fredrik och Petter på Österlen en dag och vara på Malmö Opera 30/4. Allt annat får komma lite som det kommer.

Vi tänkte åka längs kusten och göra avstickare inåt landet när det finns något kul att se eller göra. Det får bli lite som det blir och ta den tid det tar, men hela Skånes kust är planen och att se så mycket som möjligt av vingårdar, historiska platser, turistfällor mm. Ge oss gärna tips 🙂

Sen är vi hemma några veckor i maj-juni, innan vi drar iväg igen. Även denna gång nedåt. Det blir midsommar på Öland!!! Vi ska nämligen vara i Kalmar veckan efter, så vi passar på att värma upp lite på Öland, gå på Lammet & Grisen igen och se det vi inte hann pga storm på södra Öland förra året. Det ryktas om en ny ställplats vid Arontorps Kroppkakor, den måste vi ju kolla in.

30 juni är det premiär för ”Pappor på prov” på Krusenstiernska Teatern i Kalmar, så den tänkte vi se, filma lite, recensera och intervjua några medverkande. Samma dag är det premiär på”100-åringen” på Tjolöhoms Slott, den ska vi nog också se men det får bli några dagar senare. Och sen drar vi vidare till Vallarna i Falkenberg, där det är en ny premiär 3/7. Skulle vi hinna så finns en liten plan på Fredriksdalsteatern i Helsingborg också… men det beror lite på väder och vind. Mycket teater blire, så himla härligt!!!

Sen måste vi vara hemma och jobba lite igen innan semestern. Årets stora sommaräventyr går upp i Norrland, Norge och Finland. Semestern räcker nog inte till, så vi får ta med allt vi behöver för att kunna jobba i bilen. Planen är att åka upp till Åre och in i Norge, sedan köra upp till Tromsö och över till Kilpisjärvi för att komma till Treriksröset. Sedan fortsätta till Österbotten i Finland och hälsa på kompisar där och kolla in den delen av Finland innan vi kör neråt och in till Sverige igen via Haparanda. Sen ska vi beta av nordligaste Sverige uppifrån och ner.

Jag gjorde ungefär samma resa med killarna i början av 2000-talet. Det var en helt fantastisk resa! Norge är så otroligt fint och lättkört. Sommarnätterna så högt upp är helt otroliga och det finns hur mycket som helst att se. Jag älskar norra Sverige, på sommaren… Finland känns rätt outforskat men nu när jag har en kompis där känns det extra kul att få upptäcka det. Det kan nog tänkas bli en tur till Rovaniemi bara för att 🙂

Sen blir det såklart kortare turer här hemma när det finns tid. Jag vill fortfarande åka till Sigtuna och Roslagen. Det hann vi inte förra året, eftersom Peppe gick sönder. Å jag är helt säker på att det dyker upp en och annan pressresa, i bästa fall får vi vara med på VM i Olivplockning i Kroatien igen. Det skulle vara så otroligt roligt att komma tillbaka till Brac och träffa alla härliga människor där.

Sen blir de nog så att året avslutas i Karibien. Martin fyller 50 i början av januari -23 så vi planerar för en kryssning i Västindien. Vi har sett många passande rutter, men inte bokat något än. Vi väntar på att flygen ska släppas så vi kan boka även flygresa, så det blir ett paket. Om och ifall att nya pandemier börja härja… man vet ju aldrig och vi vill göra det enkelt för oss om det skulle bli så.

Kryssningar är något av det bästa vi vet! Det är ett sån otroligt smart sätt att se mycket på kort tid. Man packar upp väskan en gång och får sedan som smakbitar av olika platser. Sen kan man åka tillbaka till de man vill se mer av. Som vår bröllopsresa, när vi kryssade i Medelhavet. Vi såg massor med härliga platser, men det räcker med några timmar i Pisa medan vi vill se mer av Venedig och kommer att åka tillbaka dir. Typ så. Dessutom finns det inte mycket som är behagligare än att gunga runt på en stor båt.

Vi får nog året att gå, många filmer kommer det att bli. För så är det ju nu: kameran är med och allt filmas. Sen kommer filmerna upp på Youtube, så prenumerera på vår kanal HÄR så ni inte missar något – Det kommer att hända massor där!!!

Hur ser era resplaner ut för 2022?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Resplaner 2022

  1. Vi var också hos KarlFredrik i somras. Riktigt trevligt, Vi hoppas på Paris och Turkiet i år. Vågar nog inte planera för mycket. Är så rädd för bakslagen.

  2. låter som ni kommer få ett trevligt resår med mycket att se fram emot..Norge är verkligen fint att resa i, naturen där är härlig..jag har inte planerat så mycket för resande i år, så det återstår att se vad vi hittar på

  3. förstår att det var härligt o kunna resa igen måste kännts jätte skönt. längtar tills jag kan åka . kommer nog åka efter sommaren ev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *