Så otroligt fult gjort!

Så otroligt fult gjort!

Alla är unika och lika värda!

Vissa människor tycker tydligen att de är finare än andra och får bete sej hur de vill. Jag gillar inte såna…

I tisdags började vi prata med ett par från södra Sverige och när de sa var de kom ifrån frågade jag om de möjligen känner min kusin som är högt uppsatt politiker där de bor. Visst gjorde de det! De var nämligen också politiskt aktiva och satt i majoritet tillsammans med min kusin. Kvinnan betonade att det var mannen som var intresserad av politik, inte hon! Men hon hade däremot haft min kusins barn på dagis. Världen är rätt liten. Så långt var allt frid och fröjd…

Så frågade mannen om jag också var politiks aktiv och när jag svarade ja frågade han om vilket parti jag tillhörde. Jag svarade och sa skrattade att det var så långt ifrån honom och min kusin man kan komma och då ser jag hur han ger mej ett långfinger och säger fy fan. Jag får frispel! Jag säger att det var otroligt fult och onödigt gjort. Kvinnan ser ur som hon helst vill sjunka genom jorden… Jag fortsätter och säger att man ska vara glad att folk orkar engagera sej politiskt och respektera att vi tycker och tänker olika. Att hans sätt att bete sej är otroligt patetiskt och inte ens hör hemma i bland vuxna människor, framförallt inte bland oss som iaf försöker förändra världen. Då ber han faktiskt om ursäkt och säger att det var dumt gjort.

Hur sjutton är man funtad när man pekar långfinger åt en människa man inte ens känner? En man i 50-årsåldern, åt en kvinna i 40-årsåldern. Totalt respektlös, enligt mej! Så gör man inte mot nån!!! Detta för att jag alltså besvarat hans fråga, men tydligen uppgett fel svar… enligt honom alltså. Självklart har vi olika åsikter, våra partier står så långt ifrån varandra man bara kan göra. Men även när jag debatterat med andra partier har vi alltid respekterat varandra oc kunnat umgås utanför debatten och sammanträdesrummet. INGEN har behandlat mej så respektlöst i något politiskt sammanhang och detta skedde alltså inte ens i en politiskt situation. Helt sjukt!

Men det ger ändå en hint om varför världen ser ut som den gör. Hur lite vissa respektera andra människor och anser sej ha rätt att behandla andra på ett riktigt fult sätt. Jag vill inte kalla det kränkande, eftersom det är ett ord som missbrukas alldeles för mycket. Jag kallar det respektlöst beteende, för det är precis det den här mannen saknar. Respekten för andra människor. Respekten för andra människors åsikter och våra olikheter. Vad sjutton han gör i Gambia fattar jag inte! Här är det inte många som tycker som han… här respekterar man varandra och hjälps åt. Här är alla unika och lika mycket värda, det har han lixom missat.

Fyyy för trångsynta, egoistiska och respektlösa människor som han! Vad hade ni gjort i min situation? Ni fattar att jag blev rätt galen va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *