Så snuskigt gott!

Så snuskigt gott!

Igår var vi på en boklansering på Lakritsroten. Alltså handlar det om en lakritsbok  🙂

Jag älskar lakrits och tackar inte nej till varken nya böcker, godisbitar, bakverk, maträtter eller recept. Under kvällen fick vi smaka på en pumpasoppa, även om det var lakrits i soppan och den var god så var det inte den som jag fastnade för. Till soppan skulle man nämligen ha en liten klick med kräm… Det blev först en liten klick och sen en STOR klick! Den krämen var så snuskigt god att varenda smaklök kom igång. Martin och jag kom på en massa rätter som den skulle passa perfekt till; en härligt grillad kötbitt och så låta den där krämen smälta över köttet… mmmmm, eller en laxbit som sås till. DET är precis vad vi ätit ikväll; Lax med kokt potatis och lakritskräm.

Receptet är jätteenkelt och funkar även för oss som ska gå ner i vikt, man får göra om det lite bara. Istället för Creme Fraish tog vi Turkisk Yogurt och lättmajonnäs. Gott som tusan!!!

1,5 dl Creme Fraish
1 msk Majonnäs
Lite salt
1/2 – 1 msk Lakritspulver
Färk persilja

Men vi fick även smaka en lakritskladdkaka med en lakritskolasås som också var så där himelskt god. Så god att det fick bli tre bitar… opppsss… Recpetet finns i boken Lakritsrecept och Kuriosa som är väl värd att köpa om man är intresserad av lakrits. Boken kommer att finnas till försäljning på Lakritsfestivalen som går av stapeln nästa helg. Självklart ska vi dit!!! Martin och jag kommer att vara där hela lördagen och jag ska tydligen få testa lakritsmassage… rapport kommer  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *