Samarbetssamtal…

Samarbetssamtal…

Senior åker till Gamleby med skolan vecka 45. Den här gången har han inte sett fram emot det som han brukar och igår var vi tvugna att ta tag i problemet.
 
Senior har inte velat dela rum med någon hittills, men den här gången ville han verkligen försöka att sova ihop med några kompisar. Den ena grabben A, var helt ok med det – medan den andre, M, inte alls var med på noterna. Det var inte bara ”vill inte” från M, utan ett mycket starkt ”VILL INTE”. Han skrev tom en lapp till sin lärare för att slippa och det här är en unge som knappt orkar knyta sin egan skor. Så att nåt var fel var helt tydligt.
 
Igår var Senior ledsen och jag kände att vi måste gå till botten med vad som är problemet. De här killarna har känt varandra hela sitt liv, nåt har gått fel. Så M med mamma kom hit strax innan 9 igårkväll och sen skulle vi reda ut allt. Det tog lååååång tid bara att få ur M vad som var fel, men till slut gick det. Då var ”felet” så bagatellartat att vi inte kunde göra annat än att pusta ut.
 
Nu vet Senior vad han ska göra och M är ok med att killarna delar rum. Det är så skönt när det finns enkla lösningar på problem, det är ju inte alltid så precis…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.