Senior kan han!

Senior kan han!

I killarnas skola har man sk projektsteg i basämnena. På projektstegen ska man visa att man kan allt man lärt sej under de senaste stegen, och det ska man göra ordentligt.
 
I matte har man först ett daignosprov som man gör själv, rättar själv och visar för läraren för påskrift. Sen har man projektprov, där allt ingår och man måste ha en viss procent rätt för att bli godkänd. Man ska också göra ett projekt, i nuvarande fall; förminska och rita solsystemet i skala. När man fått projektet godkänt får man ytterligare en uppgift som ska redovisas muntligt.
 
Senior har gjort allt utom den muntliga redovsningen och nu är det sista skolveckan. Självklart har lärarna fullt upp och självklart prioriteras niornas olika arbeten. Men Senior har ju bara detta kvar, det tar max 10 minuter att redovisa och kan förstöra halva sommarlovet om han inte får det gjort. I morse pratade jag med den mattelärare han har just nu och han sa bestämt att han inte skulle hinna med Senior.
 
Jag berättade för Senior vad läraren sagt och han blev minst sagt upprörd ”då får jag ju gå och komma ihåg allt hela sommaren!!!”. Så jag sa till honom att prata med en annan mattelärare eller rektorn. Senior gillar sin rektor och gick direkt upp till honom. Rektorn kunde inte själv ta några redovisningar, men skulle fixa så någon lärare var kvar en liten stund efter skolan idag. Så han får redovisa och slipper tänka mer på det.
 
Jag har sagt det förr och säger det igen; jag gillar verkligen vår rektor! Ja, hela skolan för den delen!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *