Shimla

Shimla

Vi tog en rejäl sovmorgon på tisdagen och en lång frukost. Brevid oss satte sej en familj där frun helt plötsligt sa ”gomorron” till oss på klingande svenska!
 
Hon var svenska från Västerås, gift med en Indier och bodde numera i England. Vi pratade en stund och bestämde sen att v skulle upptäcka byn tillsammans med dem och deras två vuxna döttrar.
 
Precis när vi skulle gå öppnade sej himlen och regnet vräkte ner. Så vi satte oss i baren och väntade en stund och snart var det blå himmel igen.
 
Vi tog en taxi till en hiss som tog oss några våningar upp, istället för att gå runt hela vägen. Där uppe fanns en knallgul kyrka och vägen till Ap-templet. Vi gick runt lite och sedan gick den andra familjen åt sitt håll och vi åt ett annat. Vi ville se Ap-templet som låg ca 2,5 km uppåt.
 
På väg dit gick vi in i en affär som rådde oss att inte gå upp till templet eftersom där finns mängder med apor som tar grejer från turisterna. Speciellt gillar de glasögon och eftersom jag är beroende av mina glasögon och förmodligen aldrig skulle få se dem igen… så beslutade vi att det där templet fick vara… surt… men så är det ibland.
 
På väg tillbaka till hotellet fick vi en rejäl hagelskur över oss och var helt dyngsura när vi kom in igen. Jag hade inga andra skor med mej och fick snällt stanna inne resten av dagen. Kompisen bytte kläder och skor och gick ut en sväng till.
 
På kvällen tog vi upp mat på rummet och jag har aldrig ätit en godare pasta-carbonara!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *