Sju av våra ställplats-favoriter

Sju av våra ställplats-favoriter

Efter en helg ute med husbilen, ser vi ännu mer fram emot vårens och sommarens resor. Några platser tycker vi lite extra mycket om och återkommer gärna till 🙂

Vi fick hem Peppe i slutet av juni-21. Ingen av oss hade campat, vi visste ingenting om husbilslivet. Men vi gick på magkänsla och sunt förnuft och redan första natten var vi fast. Vi älskar husbilslivet och är så otroligt stolta och glada över att vi vågade slänga oss ut i detta liv som var helt okänt för oss.

Här är några av våra ställplats-favoriter, med bilder och filmer som visar allt.

Skokloster

Film från första övernattningen

Vår första natt fricampade vi på parkeringen vid Skoklosters slott. Här står man för en hundring när slottet är stängt. I priset ingår att man får låna caféets toalett under deras öppettider, när det är stängt finns en bajamaja uppställd vid parkeringen. Här finns ingen dusch, tömning eller påfyllning, men man kan gå runt i den vackra trädgården i solnedgången helt utan trängsel.

Vi var kanske 4-5 bilar som stod med gott om mellanrum. Man står precis vid vattnet och det är helt tyst. En så himla bra början på vårt husbilsliv! Här gjorde vi en av våra första filmer, den är lite rörig, så vi måste nog åka tillbaka och göra en ny 😀

Påskallavik

Film från Påskallavik

Den lilla strandnära ställplatsen strax norr om Kalmar är också en plats vi återkommit till. Här är inte helst tyst, mycket ljud kommer från måsarna… men här är så mysigt. Man står praktiskt taget på badstranden, iaf med bara en typ gångväg (fast det rullar några få bilar där) mellan ställplatsen och stranden. Nu när vi har en husbil så kompromissar vi inte! Kan vi bo nära vatten så gör vi det 🙂

Här finns både toa, dusch, tömning och påfyllning, samt ett litet hamncafé och nära till matbutik och en spännande trädgård.

Arontorp

Film från ställplatsen

En ny ställplats som ligger precis vid Ölandsbron (på Öland) som vi testade när det knappt ens hade öppnat. Öland är vårt paradis och vi älskar såklart kroppkakor, Arontorp har bland det bästa! När de öppnade ställplats blev vi mer än nöjda. Här finns allt man behöver med toa, dusch, påfyllning och tömning, stora fina platser, gräs under fötterna och närheten till fastlandet. Dessutom med en riktigt trevlig ägare, sånt är viktigt!

Kåseberga

Film från ställplatsen

Ställplatsen utmed Skånes Östra Kustväg är kanske inte jättefin, men den ligger så rackarns bra att den får vara med på vår lista. Den har sin charm på nåt sätt. Här finns toa, dusch, vatten och tömning av toa, men inte av gråvatten. Men det är närheten till Ales Stenar som är grejen! Med bara tio minuter till stenarna kan man se dem både vid soluppgång, på dagen och när solen går ner – magiskt alla tider på dygnet.

Kattugglan

Film från ställplatsen

Längs E4:an mellan Ljungy och Kånna ligger den urmysiga ställplatsen Kattugglan. Trots sitt läge, brevid en ganska hårt trafikerad väg så föll vi pladask för den här platsen. Här finns 4 platser med el, på ena sidan vägen och sedan ytterligare ett tiotal utan el på andra sidan vägen, längs med ån. Här finns toa, dusch, tömning, påfyllning, en liten butik och världens mysigaste ägare. Nere vid ån finns hängmattor och grillplatser – här firade vi midsommar och hade så mysigt!

Gränna Hamn

Film från ställplatsen

Ställplatsen i hamnen skall inte förväxlas med den nya. Ställplatsen som vi trivs på och ofta återkommer till, ligger till vänster om man har hamnen framför sej. Granne med campingen. Här är väldigt enkelt, men finns toa, dusch, tömning och påfyllning och det är nära till alla Grännas mysiga små butiker, samt båten som går till Visingsö. Här avslutar vi ofta våra resor, sover en natt och tömmer toa och gråvatten innan vi åker hem.

Bräcke

Film från ställplatsen

Så himla mysigt!!! I Bräcke står man i en björkdunge precis vid vattnet, iofs nära tåget – men med öronproppar är det inga fara med det. Här finns toa, dusch, tömning och påfyllning. Och en stor bonus är att det bara är kanske 200 meter till Bräcke Glasscafé, där det finns herrejössesgod glass. De har faktiskt vunnit Glass-SM.


Självklart finns det många fler ställen, men dessa kommer jag på just nu. Tänkte ta några campingar i ett annat inlägg. Ska också sammanfatta heeela vår norrlandstripp med alla övernattningar vi gjorde under de nästan 6 veckorna vi var ute. Priser finns i filmerna, däremot har jag valt att inte skriva dem här.

Vi varvar fricamping med ställplatser och campingar. Allt beror på om vi behöver duscha, tvätta eller tömma toan. Men vi trivs bäst när vi fricampar och står ensamma eller med vänner någonstans vid en sjö. Sååå mysigt!

Ni som campar, vilket föredrar ni?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *