We did it!

We did it!

Min käre man och jag gör ju nästan allt tillsammans. Men en sak har jag fått göra själv och det är att träna… men jag har tjatat på honom, lockat och pockat. Idag tränade han med mej!

I februari -21 fick vi rejält med stress då båda mina föräldrar hamnade på sjukhus med covid, en ”nära” trasslade till det för sej betydligt mer än vanligt, svärmor fick en stroke och dog efter några månader på vårdhem och en massa annat. Under ca 20 månader hade vi ett stresspåslag som slog ut oss totalt. Jag blev sjuk av stressen, gick upp i vikt och fick en massa fysiska problem. Martin blev inte riktigt lika påverkad, men såklart också rejält stressad med bla viktökning som resultat.

Sedan december -22 har saker och ting börjat lugna ner sej, nu kan vi äntligen ta tag i oss igen. Många säger i all välmening ”ta hand om er först”, men det går inte när det är familjen som är drabbad. Föräldrar som är dödsjuka på sjukhus kan man lixom inte be att vänta medan man ska ta hand om sej…

Men nu är det vår tur! Veckorna på Mauritius var välbehövliga och sedan vi kom hem har jag varit skitduktig med träningen! Jag har kört mitt pass mån – ons – fre, precis som planerat och bara efter någon vecka kände jag skillnad. Värken i kroppen är mindre och jag är piggare. Vågen börjar peka neråt, något hekto i taget. Det går aldrig fort för mej att gå ner i vikt, 1-2 hekto i veckan blir det hur ”duktig” jag är än. Men jag vet att det är så och jag vet också att jag är en jäkel på att hålla vikten när jag väl är i mål. Så det är en helt ok takt ändå.

Martin då… ja… han är med på promenaderna, även om de inte blivit riktigt så många som vi önskat pga kyla som vi bägge avskyr. Jag har under flera år undrat om han inte kan träna med mej, jag vet att han behöver det för sin rygg främst, men även för att må bra i övrigt. Han har alltid svarat lite svävande och flinat… men idag hängde han på!

Jag brukar inte träna på lördagar, men pga läkarbesök igår så blev det ingen fredagsträning. Det sa jag till honom igår och sa igen att han gärna fick hänga på. Å det gjorde han. Så himla kul! Jag har ett rätt enkelt pass, som jag satt ihop tillsammans med sjukgymnast och PT. Främst för att ta hand om min rygg, men även för att köra igenom hela kroppen. Det tar en kvart ungefär och du hittar det HÄR.

Jag visade och Martin följde efter. Oj, som han behövde det. Jag har sällan (aldrig?) sett någon som är så stel i sina axlar. Han tyckte passet var helt ok och sa att om jag bara kan ändra till att träna på kvällen så kan han hänga på flera gånger. Självklart kan jag göra det! Det blir ju mycket roligare att träna tillsammans och med tanke på hur han såg ut idag, så blir det jättespännande att se utvecklingen. Jag vet ju hur bra man kan må av minsta lilla träning och hoppas att han ska känna detsamma.

Mitt program kan vi även göra i husbilen, eller… ja, iaf utanför. Bara vi tar med oss våra hantlar, så kan vi träna precis var som helst och det hoppas jag att vi kommer att göra. För vi behöver det! Vi blir ju inte yngre och muskelmassan minskar snabbt nu om man inte hjälper den lite. ALLA behöver faktiskt träna, särskilt när vi blir lite äldre. Å mitt pass kan nästan alla göra 🙂

Så nu kämpar vi på. Tillsammans. Nu ska vi ge kroppen en massa kärlek och må bättre på kuppen.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”We did it!

  1. Ibland händer allt på en gång. Jag vet… och vet också hur påverkad man blir av det. Det är ju största anledningen till varför jag kör pure change just nu. Hälsa.. Sen att andra saker följer med av bara farten är ju bara ännu bättre.

  2. Ja milde tid vad stress kan ställa till det i kroppen. Skönt att det har lugnat ner sig för er nu, och att ni har kunnat ta tag i hälsan. Du är verkligen duktig med träningen, och bra att du fått med din man att träna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *