Skapa DITT liv!

Skapa DITT liv!

Många av oss vill en massa saker, men vi kanske inte riktigt kan sätta fingret på vad vi egentligen vill och kanske inte heller gör särskilt mycket för att komma dit. Många av oss är ”imorgon-människor”, en sån som tänker att ”I morgon ska jag börja…” eller ”På måndag…”. Varför tänker man så?

Jag har också varit sån, även om jag är en ganska impulsiv människa som gärna påbörjar saker direkt och sedan har lite svårare att avsluta dem. Men det där med imorgon eller på måndag har absolut funnits med. Tills min bästa kompis dog. Då insåg jag att man inte kan vänta, man måste göra NU. Särskilt om man vill förändra något som tar tid.

Sen kan man ju inte heller sitta och vänta på förändringen, då händer det definitivt ingenting. Man måste göra jobbet själv. Å det spelar ingen roll vad det gäller, om det är viktminskning, karriärbyte, personlig utveckling mm. Det kommer lixom inte trilla ner någon från himlen med ett trollspö, då ska du ha en jäkla tur! Nä, det krävs lite mod också, att skapa den där förändringen. Att våga se möjligheter och tillfällen och sedan våga ge sej in i förändringen och ha modet att förändras. Man vet ju inte vem man kommer ut som på andra sidan…

Allt detta blev jag påmind om igår när jag var på Rival med 4good-gänget och fick lyssna till fyra inspirierande personer som gjort otroliga livsresor. Mårten Nylen har jag lyssnat på förr och träffat i flera olika sammanhang, jag tycker otroligt mycket om honom. Att höra honom berätta om sin resa från att vara Mörrums värsting nr 1 till älskad och uppskattad personlig tränare är otroligt inspirerande. Jag kan lyssna på honom hur många gånger som helst. Han har alltid en kram och ett leende över.

Sen fick vi även lyssna till Leila (bakar) Lindholms väg från pepparkaksbaket som liten till ägare av fem butiker och tv-kock. Agneta Sjödin berättade om tecken som visar vägen och som finns precis överallt. Att lyssna inåt och komma ikapp sej själv. När jag lyssnade på henne hände något konstigt… det blev lixom tecken hela tiden på att vi tänker likadant och att vi måste ses. Det sa jag till henne efteråt, så nu ska vi höras och se vad som händer. Åsså var det Åsa Tönne som berättade om sin kamp mot tumören i hjärnan. Hur hon förändrats och nu vågar mer. Fyra olika livsberättelser, som ändå utmynnar i samma sak: att vi måste våga och att vi måste leva!

Vill vi ha en förändring så måste vi ta tag i det nu! Vi måste göra jobbet själva och skapa det vi vill ha. Se framför oss vad vi vill åstadkomma och ta steg för steg för att nå dit. Vi vet vad vi har och vill vi ha något annat så måste vi agera på ett annat sätt än vi gjort hittills. Gör vi som vi alltid gjort blir det ju ingen skillnad, vill vi ha ett annat resultat måste vi göra något annorlunda. Det är både jobbigt och läskigt, alltså måste vi utrusta oss med mod också. Om vi bara vågar så kan vi nå precis hur långt som helst!

Så vad väntar du på? Att det ska bli måndag kanske? Jag har redan börjat min resa, sedan 17 år tillbaka, och jag är inte framme än. Men det händer saker, jag mår bättre och jag börjar hitta den person jag jobbat på under alla dessa år. Nu är det din tur. Vill du ha en förändring? Börja idag! Vänta inte!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *