Slippa barnen?

Slippa barnen?

Malin Wollin skriver i Aftonbladet idag att hon längtar till att skolan börjar så hon kan få vara ifred för barnens gnäll och krav. Jag fattar inte sånt…

Att barn behöver sysselsättas och inte kan ha tråkigt en enda minut beror ju knappast på barnen utan på föräldrarna… Föräldrar som köpt en miljon leksaker åt sina telingar från dag 1! Har man inte förstått att barn inte dör av att ha tråkigt, så har man inte förstått mycket alls. Har man tråkigt hittar man på något att göra  – enkelt! Det gjorde vi när vi var små, varför kan inte dagens ungar göra det? Därför att de aldrig tillåts att ha tråkigt!

Jag tycker det ska bli kul att börja jobba igen, men allra helst är jag ledig med hela familjen. Så har jag alltid känt. Att slippa vakna tidigt och dra upp ungarna till skolan, har aldrig varit vår grej. Att istället sova tills vi vaknar av oss själva, äta frukost ute på trappen och sedan fundera på vad man kan hitta på idag då – har varit mer vår melodi. Men så har vi ju nästa alltid varit bara vi tre; killarna och jag. Ett väl sammansvetsat team som pratat oss igenom det mesta.

Nä, sommarlovet är kanon! All ledighet tillsammans blir vad man gör den till. En grinig morsa som ser ungarna som jobbiga gör ju knappast saken lättare. Kalla mej besserwisser om ni vill, jag vet en som kommer att göra det. Men ungarna blir som vi fostrar dem… de har lixom inte fostrat sej själva… eller?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *