Sommaren 2020 och vikten – hur gick det?

Sommaren 2020 och vikten – hur gick det?

Många tycker att det är svårare att gå ner i vikt på sommarhalvåret. Man kanske äter mer tillsammans med andra, dricker mer alkohol, vill ”unna” sej (jag avskyr det ordet) och tycker att det är skönt att bara slappa. Jag hör inte till dem.

För mej är det mycket lättare att gå ner i vikt när värmen kommer. Då har jag mindre värk, kan röra mej som jag vill, får energi och tycker att allt är lättare. Den här sommaren var allt väldigt enkelt, eftersom vi var nästan helt avskärmade från omvärlden.

Redan i mars bestämde vi att vi skulle satsade vi på oss och vår hälsa och hade alltså redan satt ribban med nya vanor och rutiner när sommaren kom i juni. Jag har svårt att gå ner i vikt, vad som hände den här sommaren vet jag inte – för helt plötsligt rasade hektona av mej. Jag som vanligtvis går ner max ett hekto i veckan, gick ner både 2 och 3 hekto och det är alltså att rasa i min värld. Allt är relativt.

Allt stämde! Martin och jag var hemma på heltid tillsammans. Vi tog våra två dagliga promenader och utforskade naturstigar på helgerna. Vi åt enligt plan, men svävade ut lite på helgerna. Vi höll oss friska och mådde bra. Stressen var som bortblåst. Jag tränade min kvart mina tre gånger i veckan, har faktiskt bara missat en enda gång sedan i mars!

Pälsbollen mådde bättre än på länge och hängde gärna med på våra dagliga äventyr. Alla mådde superbt och vi sa ofta till varandra att vi har det så himla bra. Å mår man bra brukar det synas på vågen – vilket det också gjorde.

Mellan 1/6 och 31/8 gick jag ner 2,7 kilo och då var jag alltså sk normalviktig från början. Jag hade plus på vågen 3 gånger, det var bla efter midsommar och efter vår bröllopsdag. Jag är en sån där som kan stå helt still i 3-6 veckor och sedan droppa ett kilo. Jag vet det och vet också att det inte finns någon förklaring, det är bara att stå ut.

Eftersom jag redan var på min målvikt, var allt egentligen bara ett experiment på hur olika saker påverkar min kropp och hälsa. Skulle jag kunna komma ner till min ”drömvikt” kanske? Kan jag äntligen få synliga muskler? Kan jag få bort min avskydda ”övfre” mage?

Jag vet inte än, men magen är nästan borta och en och annan muskel har blivit synligare. Jag har en del fett kvar på mage och rygg (det är där det samlas hos mej) som jag inte skulle ha något emot om det försvann – men är hyfsat nöjd som det är. Å jag har ett par kilo kvar till vikten som jag aldrig trodde jag skulle nå. Det kanske är möjligt ändå?

I stort är jag nöjd med min nuvarande vikt – dock ganska förvånad hur snabbt det gått. Ja, det är snabbt i min värld. Ni måste förstå att det tog mej 3 år att gå ner 10 kilo, att ta nästan 3 kilo på en sommar är galet i min värld. Mitt hälsoprojekt 2020 har egentligen inte handlat om vikt, utan att vara hälsosam och få lite mer muskler. Vikten har kommit på köpet. Skillnaden kanske inte syns så mycket, men den känns!

Experimentet fortsätter. Hösten blir precis som våren och sommaren, så får vi se vad som händer. Hela 2020 fokuserar på vår hälsa, så får vi se hur resultatet blir till nyår. Nu kommer det nog inte att bli två dagliga promenader när kylan kommer, men iaf en och en del på bandet när jag har tränat. Styrketräningen fortsätter, 15 minuter – 3 ggr i veckan. Och med maten gör vi så gott vi kan, med lite extra gott då och då. Godis vill jag inte vara utan, men äter i rimlig mängd.

Just det! Sömnen! Den är viktig! Vi försöker att lägga oss vid 22.30-tiden och jag vill gärna ha 8 timmars sömn för att må så bra som möjligt. Och skrattet! Minst lika viktigt. Det har blivit lite dåligt med skratt senaste tiden, men det är på väg tillbaka. Det blir bättre och bättre.

Så vad säger ni? Är ni med mej? Ska ni hänga på kanske? Att bli ert hälsosammaste jag 2020. Det är drygt 3 månader kvar av året, än kan man åstadkomma en hel del. Fortfarande är alltså grejen att leva så hälsosamt som möjligt och se vad som händer. Göra så gott man kan helt enkelt.

Häng gärna med på instagram @marlenerinda så ser ni hur jag lever i min vardag med viktväktarnas verktyg. Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *