Star for life

Star for life

Har funderat mycket på den där organisationen jag fick veta mer om igår. Det är alltså ett projekt i södra Afrika som just nu inkluderar 60 000 elever. Man upplyser eleverna om Aids och förespråkar total avhållsamhet eller kondom. Allt för att undgomarna ska kunna studera och nå sina drömmar.
 
I de här länderna har 50% av befolkningen smittats och medellivslängden ligger på mellan 25-40 år. Det är alltså nödvändigt med information och att lära ungdomarna hur man skyddar sej mot sjukdomen. Många tjejer hoppar dessutom av skolan tidigt pga graviditet.
 
Jag känner väldigt starkt för det härbla för att jag äskar Afrika. Jag bodde i Gambia en tid på 90-talet och längtar tillbaka så det gör ont ibland. Men också för att jag känner för flickorna i Afrika, de måste få det bättre. De måste få en chans till utbildning och kunna nå sina drömmar. Deras enda dröm är ofta att bara få gå i skolan, men de skulle ju kunna drömma om så mycket mer om de bara fick chansen.
 
Jag ska ta kontakt med organisationen och se vad just jag kan bidra med. Jag vill inte bara ge en peng och sen får det räcka, jag vill göra något mer konkret. Frågan är bara vad som behöver göras? Det får jag ta reda på  😉
 
Ni kan läsa mer om Star for life på www.starschool.co.za
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *