Stop Play Rewind – The Monopoly Game

Stop Play Rewind – The Monopoly Game

Jag gillar (som många av er redan vet) allt som visas på scen, men något jag inte vet särskilt mycket om är dansteater. I fredags var jag bjuden till genrepet av Stop Play Rewind på Dansens Hus, å jag fick till min stora glädje ta med mej tre andra. Min kompis har en dotter som dansat mycket, så de fick följa med. Åsså Martin förstås  🙂

Allt på scen är kul, men det är extra kul när det är genrep och nästan vad som helst kan hända. Å små missöden var det redan från början, vi fick inte ens komma in i salongen förrän lååångt efter utsatt tid. Undrar varför, lite nyfiken blir man ju… men in kom vi till slut. Med helt öppet sinne. Jag hade ingen aning vad det var jag skulle få se och hade inga förväntningar alls.

Vi möttes av en nästan tom scen och helt gråklädda dansare. Va sjutton var det här??? Sen hände det grejer. Musiken var fantastiskt, dansarna byggde scenen medan föreställningen pågick och utan att säga ett enda ord förstod man allt som hände genom musiken, deras rörelser och scendekoren som växte fram vart efter.

Det här är en föreställning om makt, människans reaktion i olika situationer, politik, vänskap och hur vissa gör precis vad som helst för att nå toppen för att sedan upptäcka att det är ganska ensamt där…

Vi sveptes med totalt! Till och med 19-åringen tyckte det var helt fantastiskt och fattade hela galoppen i berättelsen. Man fick sej helt klart en rejäl tankeställare. Vad är det egentligen med människan och makt? Är vi för prylgalna? Vad är viktigt?

Dansarna var helt suveräna! Ljuseffekterna galet pricksäkra! Helt enkelt suveränt bra alltihop! Är så himla glad att jag fick chansen att se den, för jag hade nog inte köpt biljetter på egen hand. Men det rekommenderar jag er att göra. Nu när jag vet hur bra den är och får medhåll av de andra.

Stop Play Rewind spelas på Dansens Hus tom 11/1. Kanske ett julklappstips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *