Svart bälte i lakrits!

Svart bälte i lakrits!

I helgen går årets Lakritsfestival av stapeln i Globen. Mängder med lakritstillverkare står på rad inne i Annexet och vill inget hellre än att locka lakritsfantasterna till just sin monter. Jag är galen i lakrits och jag tror att det var Calle med Lakritssåsen som sa att jag borde ha svart bälte i lakrits  🙂

Ända sedan jag var liten har jag tyckt om lakrits i alla fomer, annars brukar just den smaken komma med åren. Jag kommer ihåg hur jag brukade norpa godis i vår tobaksaffär när jag var bara 4-5 år. Salmiakgrodorna stor längst nere till höger i godisdisken, alldeles perfekt i min höjd och enkelt att snabbt ta en och smyga in i munnen utan att någon såg. Trodde jag… Alla visste om att jag gjorde det men lät mej hållas.

Sen har favoriterna växlat. Länge var det Lakrisal, sedan en särskild lakritsklubba med Drakula tryckt på pappret. Sen kom första kulglassen med lakritssmak, å så gott! På Huddinge Sjukhus fanns en riktigt god glass som yngste sonen och jag brukade lyxa med efter någon av alla behandlingar vi var där för.

Just nu är favoriterna flera… Det är bla Berikssons lakritskulor, Fazers Salmiakki, Calles Lakritssås och Haupts chok. Det kan finnas fler… Å alla får jag smaka imorrn!!! Imorrn klockan tio öppnas himlen för alla lakritsälskare! Då struntar jag i allt vad Viktväktarna, viktminskning och smartpoints heter! Då går jag all-in i lakritshimlen och bara njuter!

Jag har smakat både menyn som Douglas Spiik (numera Lakritskocken) ska laga åt er och årets Lakritsdrink som Jennie och Bistro Mammsen bjuder på och kan lova att allt är tipptopp! Förra året testade jag Sparadisets lakritsmassage och den kan jag rekommendera även i år. Liv Sandberg har baka en otrolig tårta i bara lakrits, som också är jättegod! Hon är helt otrolig oavsett vad hon får i händerna! Man kan göra olika provsmakningar, se lakritsens historia och en massa annat. Klart jag inte kan hålla mej därifrån!

Jag vet att några av er som följer bloggen gillar lakrits också ska gå på festivalen. Ni måste komma fram och hälsa om ni ser mej! Har hört flera på senaste tiden som sett mej på olika platser men inte vågat hälsa. Varför då? Jag lovar att jag är snäll som en lammunge och bara tycker det är kul att träffa er  🙂

Så vi se väl i Lakritshimlen imorrn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *