Tacksam för det lilla…

Tacksam för det lilla…

Om man kan vara tacksam för små saker, så borde man ju vara tacksam för väldigt mycket och ha ett mycket rikare liv. Eller hur?

Jag har en blogg-kompis som är rullstolsburen och som häromdagen för första gången på väldigt väldigt länge slapp ha assistenter runt sej dygnet runt och som för första gången på precis lika länge fixade sin egen frukost. Det tog både tid och ansträngning, men hon gjorde det själv och var lyrisk över att kunna göra det. Den tacksamheten över att äntligen få rå sej själv och få frukosten gjord på sitt eget sätt lyste genom hela hennes text och fyllde mej med hennes glädje.

En sån liten grej för oss friska och självgående människor. Att göra frukost… något de flesta av oss tar för givet och gör automatiskt. Fundera lite på saken; att göra sin egen frukost… hur fantastiskt kan det vara… egentligen? I mina ögon är det hur fantastiskt som helst! Det är en så basal grej lixom, att göra sin egen frukost. Något vi alla gör, men en del behöver hjälp med. Vi som faktiskt inte behöver hjälp kanske borde vara lite mera tacksamma för att vi inte behöver tänka på det. Fattar ni hur jag menar?

Vi tar så mycket för givet och tänker inte på hur det skulle kunna vara, att det skulle kunna vara vi… Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma för; att vår kropp fungerar och gör det vi kräver av den, att vår hjärna kan tänka tankar, att vårt hjärta slår utan hjälpmedel och en massa annat. Det här är ju det enda som betyder något!

Att ekonomin är skral, att kläderna och möbler är begagnade, att bilen inte är sista årsmodellen eller att utlandsresorna uteblir är ju egentligen helt oviktigt. Det viktiga är ju att vi är så pass friska att vi kan leva ett fullgott liv, att vi kan ta oss ur sängen på morgonen , göra frukost, krama våra kära, tänka och prata. Det handlar inte om saker, det handlar om att ha en kropp som gör det vi önskar.

Jag är så tacksam över att min knopp och kropp fungerar så pass bra som den gör. Vad spelar några sömnlösa nätter för roll egentligen? Fatta hur mycket jag har att vara tacksam för när jag är tacksam för en sån liten grej som att jag kan fixa min egen frukost. Livet är en fantastisk grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *