Tålmodiga Smarteyes

Tålmodiga Smarteyes

Den här sommaren har jag varit en följetong på Smarteyes, det är tur att de har sån tålmodig personal. Särskilt Björn som hjälpt mej massor och än inte gett upp.

Det började i början av juni tror jag. Då lyckades jag till slut bestämma mej för ett par bågar som jag kunde trivas i. Jag tycker det är skiiiitsvårt med glasögon, det är därför det tagit lite tid. Jag har glasögon hela tiden och på en mängd olika tillställningar och tillfällen, de måste funka!

Bågen jag hittade var egentligen bara glas med mörka skalmar och mörka fästen, men jag ville ha fästena i guld vilket gick jättebra. Någon vecka senare var glasögonen klara, men då skulle jag åka till Irland – så de fick ligga och vänta lite. Direkt när jag kom från Irland åkte vi till Öland, så de fick vänta lite till – men sen kunde jag hämta dem. De var jättefina, men kändes inte helt ok. Vi tänkte allihop att det kanske var pga ovana och att styrkorna var annorlunda, så jag gick hem och försökte verkligen ha dem.

Men det gick bara inte, så när jag åkte till Italien åkte de gamla glasögonen på igen. Tyvärr! När jag kom hem gick jag tillbaka och man skickade mej tillbaka till Björn för en ny synundersökning, om det kanske hade blivit något fel där. Det hade det tyvärr inte, men kanske var det glasen som jag inte riktigt klickade med. Någon vecka senare fick jag nya och de här kändes iofs bättre – men fortfarande inte helt ok. Nu började jag dock att identifiera felen och konstaterade bla att jag fått perfekta arbetsglasögon – jag såg perfekt bara jag satt still, tittade neråt eller framåt. Men tittade jag det minsta fel så var allt suddigt, att köra bil var rent livsfarligt och jag snubblade när jag gick. Jag började ana att den progressiva delen på glaset satt för högt och kanske tom var för stor. Dessutom hade fästena blivit fel, de var återigen svarta…

Så i måndags var jag tillbaka igen och stackars Björn var precis på väg på rast när jag kom in. Jag berättade vad jag trodde var fel och han höll med och bockade till glasögonen lite. Dessutom beställdes nya fästen, i guld. Igår glömde jag ta på dem direkt när jag vaknade, utan tog mina gamla – men idag ska jag använda dem och se hur det känns några dagar. Jag hoppas verkligen att de ska funka nu, vet inte om Björn har några fler lösningar…

Jag har aldrig varit med om mer tålmodig personal som hos Smarteyes och det spelar ingen roll vilken butik man går till. Jag har varit både på Kungsgatan och Götgatan nu eftersom Herr Björn hoppar lite mellan butikerna. På Kungsgatan har man en mysig lounge där man kan sitta och vila medan man dricker något så där hamnar jag ibland.

Jag har funderat på Smarteyes abonnemang som innebär att man betalar från 90 kr i månaden, 170 kr om man har progressiva glas och får då ett par (fler om man betalar mer) glasögon. En synundersökning per år och försäkring. Mina brillor kostade ungefär 6000 kr, så jag skulle tjäna på det även om bindningstiden är 24 månader.

Men nu ska vi få rätt på det här först, så får vi se hur jag gör nästa gång. Jag vill verkligen att de här glasögonen ska funka vad jag än gör, för de är verkligen bra när de funkar. Så länge jag sitter vid datorn och jobba eller kollar på tv alltså… det skulle vara bra att kunna gå och köra bil också 🙂

Med Björns hjälp blir det nog jättebra, vilken dag som helst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *