Tid för första operationen

Tid för första operationen

Jag har väntat sedan i början av maj, då sa man att det skulle bli operation inom sex veckor… så blev det inte… men nu har jag äntligen fått operationstid. Snart vet vi hur jag egentligen mår…

Det är alltså tre månader sedan jag berätta för er att jag eventuellt har cancer i livmodern. Men man kan inte veta säkert förrän man tagit ett prov, och det provet kan man inte ta eftersom livmodertappen vuxit igen. Nu har jag till slut fått den där tiden, nästa onsdag är det dax.

Det jag vet är att jag har förtjockade slemhinnor och jag ska inte ha några alls, eftersom de brändes bort för några år sedan. Tjocka slemhinnor är ett av tecknen på cancer, dessutom har jag cancermarkörer i blodet och stor ärftlighet. Därför går jag på täta kontroller och min livmoder ska tas bort. Att den ska bort bestämdes där i maj. Men först måste man alltså öppna livmodertappen och ta det där provet, för att sedan bestämma hur man ska ta bort livmodern och hur snabbt detta måste göras.

Är det ingen cancer kan man bara ta bort den, när som helst. Är det cancer så måste den tas bort med försiktighet och mer akut. Jag hade ju önskat att detta kunde göras under en och samma operation, men det går alltså inte.

Många frågar om jag är orolig. Det är jag faktiskt inte. Jag tror att det är cancer, men i tidigt stadie och går att ta bort med enbart operation. Jag mår inte dåligt, har bara lite ont i magen, har gått upp i vikt och är trött. På onsdag vet vi mer…

Håll tummarna för mej är ni snälla 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Tid för första operationen

  1. Klart vi håller tummarna. Nu säger du att du ändå är lugn i det vilket bara är positivt, för annars kan jag känna att ovissheten är det allra värsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *