Jag tror inte att ni fattar…

Jag tror inte att ni fattar…

Jag måste nog förklara bättre vad husbilslivet betyder för mej och för oss. Jag menar verkligen ”Hemma bra men borta bäst”, men många verkar inte förstå att det faktiskt är så. På riktigt.

Det var länge sedan jag trivdes i mitt hus, där jag bott sedan 1992. Från början älskade jag att fixa inne i huset och framförallt att fixa utomhus: att rensa ogräs, plantera och skörda. Men sen fick jag ont i kroppen och särskilt i ryggen. Jag höjde upp rabatterna för att kunna ta hand om dem och det funkade ett tag, men sen var det inte roligt längre. Att få ont så fort man gör något frestar på.

Ett hus och en trädgård kräver så mycket, särskilt ett gammalt hus. Mitt är från 1965. En fastighet behöver tas om hand på alla sätt, det ska målas, renoveras och underhållas både på in- och utsida. Trädgården ska skötas, vi har inte så mycket egen gräsmatta kvar, men en stor allmänning som nästan bara jag klipper och en häck som går runt hela vår baksida. Jag orkar inte längre. Min fibromyalgi är knepig som den är, utan gräs- och häckvård. Och jag är inte intresserad längre. Enkelt sagt; jag avskyr numera allt som har med trädgården att göra. Då har jag inte ens tagit upp snöskottningen…

I husbilen är allt så mycket enklare. Städningen tar högst 10 minuter, 15 om vi behöver städa mer noga. Vi har ingen gräsmatta som ska klippas, ingen snö att skotta och skulle vi behöva göra något åt husbilen får en verkstad fixa det. Ingen trädgård, ingen häck eller gräsmatta, ingen fasad som ska målas. Ljuvligt!

Vi var alltså borta i sex veckor på den senaste resan och jag längtade inte hem en enda sekund. Så ni som skriver att det nog är skönt att komma hem ändå… ni har så fel. Ni har inte alls läst vad jag skrivit i mina tidigare inlägg. JAG VILL INTE VARA HEMMA! Dagarna innan hemresa har vi ångest, total ångest. Å så är det även om vi är på resa utomlands, vi vill inte åka hem. Det är för många måsten och krav. Vi vill inte vara hemma!

Nu är ju även husbilen ”hemma” på sitt sätt och tanken är ju att den ska bli vårt enda hem. Ni kan inte fatta hur mycket vi längtar tills vi kan sälja huset och bara bo i bilen. Det är några saker som måste falla på plats först, men vi har sålt av våra saker sedan länge och planerar för fullt för ett liv på heltid i husbilen. Vår dröm är numera en plan och den är på god väg att realiseras. Snart så!

Planen från början var att magasinera de få saker som vi vill ha kvar, men nu har vi tänkt om. Vi kommer att lämna Stockholm och hitta en del i ett hus eller en stuga alt lägenhet att hyra. I Skåne! Vi kommer alltså att lämna Stockholm. På så sätt har vi en adress och vi slipper vintern även om vi måste vara hemma då (tanken är ju att åka söderut under vinterhalvåret).

Inte köpa alltså, utan hyra. Jag vill aldrig mer äga en bostad med alla krav som det för med sej. Att hyra en mindre lägenhet kostar ungefär lika mycket som att hyra ett magasin, och då har vi en adress och någonstans att sova om det skulle behövas. Man vet ju inte, bilen kan gå sönder, vi kan behöva längre läkarvård osv.

Vi älskar vårt husbilsliv. Vi sover bättre, vi fungerar bättre, vi mår bättre – allt är bättre! Nu ska det bara bli så på heltid också, men tills dess åker vi iväg så fort vi kan och så länge vi har möjlighet. Hemma trivs vi inte alls, vi vill inte vara där. Hemma är inte ens bra… borta är bäst! Jag vet inte om jag kan säga det tydligare.

Har jag förklarat så ni förstår mej nu?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

16 svar på ”Jag tror inte att ni fattar…

 1. Hoppas att ni snarast får till en flytt så att ni kan få till ett boende där ni trivs till 100 %. Att sälja huset är säkert inga problem .
  Åren och tiden går ju fort så vore jag er skulle detta ske snarast. Och att ha ett boende en trivs med är ju så viktigt.
  Antar att detta med att inte trivas hemma och du skriver det ju också tar bort mycket glädje och energi som kan läggas på annat.
  Kanske kan ni leja bort trädgårdsjobbet nästa gång ni är borta lite längre så att allt är tipp topp när ni kommer hem. Ja, så länge ni har kvar huset. Vet att det finns gott om firmor som antar sig detta.
  Bor själv inne i stan, centralt, med gångavstånd till allt och trivs supperbra hemma. Men vi reser mycket och spenderar en hel del tid i Asien, på kryssningar och runt om i Europa. Numer hyr vi boenden och det fungerar perfekt.
  Testat husbilslivet i yngre åldrar i USA och Europa, men inget alls för oss. Vill ha ”allt” mer privat
  Lycka till med en snabb förändring

  1. Tack! Tyvärr kan det inte bli en snabb förändring pga flera olika orsaker. Men det blir så snart det går 🙂

 2. Jag är helt med dig! Jag har aldrig funderat över varför.
  Sigge och jag mådde SÅ gott i vår husvagn. Inga större krav, allt var minimalt men SÅ mysigt och lättskött.
  Jag vill heller aldrig mer äga något. Fri som fågeln helst.
  Kram /Gerd

 3. Ert husbilsliv låter härligt och fritt fyllt med en massa fördelar. Hyr ni något litet då kan ni ju alltid ta små stopp för. Skåne…trevligt. Är det på ostkusten då?
  Hoppas för er att allt löser sig snabbt som attan
  Kram Kajsa

  1. Det spelar inte så stor roll vart i Skåne det blir, vi kommer ju ändå aldrig att vara där… men max en timme från internationell flygplats. Det kam tyvärr inte lösa sej fort som attan, pga lite olika saker.

 4. Självklart förstår vi dig! Vi mår också dom allra bäst i husbilen, sover bättre är mer ute i friska luften osv…
  Ändå har vi ingen längtan att bosätta oss i husbilen utan trivs så bra i vår lägenhet efter att vi sålt huset, gjort oss av med massor med saker (döstädat) och samtidigt blivit av med många måsten. Huvudsaken är att man gör aktiva val så att man inte behöver känna; Varför gjorde jag inte det jag önskade….
  Lycka till med förändringen!

 5. Jag förstår precis, jag älskar att vara ute och resa, har dock ingen husbil men det är ju mera praktiskt eftersom det blir billigare än att bo på hotell och vandrarhem. Hemma är det alltid mycket att göra som man slipper när man är på resande fot. Tycker det verkar vara en perfekt plan med hyreslägenhet. Hyreslägenheter är enkla att sköta.. Ett bra och tydligt inlägg tycker jag

 6. Hoppas att allting faller på plats så att ni kan bo i husbilen på heltid framöver. Underbart att ni har hittat det livet som passar er bäst!

 7. Jag hade nog aldrig klarat av att bo i en husbil, men vi är olika. Däremot så vill jag inte ha hus, men kanske en lägenhet med en LITEN tomt. Tycker min dotter bor perfekt då det kommer till det. Allt måste vara lättskött. Hyresrätt… aldrig igen. sådan misär jag bodde i då jag hyrde av allmännyttan

  1. Många klarar inte det och det är ju inte det som är grejen, utan att folk ändå skriver att hemma är bäst… så är det inte för alla.

 8. Har alltid drömt om att bo i husbil (vi har haft i 13 år nu) för precis som du skriver så har vi aldrig längtat hem när vi varit ute. Nu har vi ofrivilligt hamnat på heltid i husbilen drygt 6 månader och jag är banne mig redo att avsluta campinglivet för alltid!! 😀

  Längtar mig galen efter vår nybyggda lilla lägenhet med alla bekvämligheter vad det innebär, det trodde jag aldrig.
  Men jag är glad att det blev så här för nu har jag provat på att verkligen bo heltid och vet att det inte är vår grej! Vi är alla olika……som tur är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *