Tidig jul i år?

Tidig jul i år?

Visst känns det som att vi är tidigare ute än vanligt när det gäller att julpynta, pyssla och planera än föregående år? De flesta har nog nästan alltid satt upp ljusstakar helgen runt första advent förut, men i år var de flesta uppe redan förra helgen. Vi bor i närheten av en massa höghus, så man ser ju i deras fönster hur julen ”utvecklar” sej. Jag har en liten egen teori om varför det är så tidigt i år och jag tror att det beror på mörkret. Eftersom det är mörkt och inte kommit nån snö än, så vill man få det lite ljusare och mysigare och då plockar man fram julen lite tidigare.

I vanliga fall hade jag nog börjat julpynta idag eller imorrn, men eftersom vi skulle ha en liten myskväll i onsdags med några kompisar på glögg och småplock, så blev det redan förra helgen. Lite tidigt kanske, men då får man ju njuta desto längre av det fina julpyntet. Så här åkte precis allt fram, för att tjuvstarta advent lite.

I onsdags stod Martin i köket nästan hela dagen. Han fixade tacopajer, tilltugg och värmde tre olika sorters glögg. Jag åkte runt och fixade grejer på förmiddagen, sen hade vi en kompis här på lunch och hela eftermiddagen gick åt till att städa. Klockan 18 stod maten klar, brasan gick som bild på tv, julmusiken hördes lågt i bakgrunden och glöggen var varm. Dagen innan fick vi hallonlakritsglögg av en medlem, så den värmde vi plus en vanlig vinglögg och en sk PP-fri Viktväktarglögg.

Vi blev kanske 10 personer som njöt av Martins otroligt goda mat och nyfiket smakade på glöggen. Den där Hallonlakritsglöggen var riktigt god! Jag som egentligen inte gillar glögg… jag vet vad jag kommer att köpa numera. Att den dessutom är alkoholfri är ett stort plus! Jag och Junior gick loss på lakritsglöggen, Martin tog nog mest av vinglöggen och resten verkade tycka att VV-glöggen var bäst. Hur gör vi då VV-glögg? Jo, vi tar Funlight (wildberries) och blandar 2 delar saft 4 delar vatten. Kokar ihop detta med en påse glöggkryddor, låter dra en timme och silar sen bort kryddorna. Klart! Det bästa med den här glöggen, förutom att den är noll ProPoints är att den inte kladdar! Så det är helt ok att ha på ett glöggparty med barn som spiller, det är inga problem att torka upp spillet alls.

Jag hade vittjat skåpen på sånt jag fått i goodiebags och laddade upp med lakritskonfekt från Basset och smågodis från Haribo. Gästerna hade fått i uppdrag att ta med efterrätten, så där fanns lussebullar och choklad. Det blev en supertrevlig kväll med mycket prat, skratt och även en del allvarliga samtalsämnen. Jättemysigt! Kanske kan bli en tradition?

När alla skulle gå hem fick de kika i min presentlåda och ta vad de ville. Jag hade även här kollat i mina gömmor och rensat ur grejer ur goodiebags som jag inte behöver och ville ge till andra som kanske behöver det bättre. En hel kartong var fylld till brädden och när våra gäster var färdiga var kartongen tom. Alla nöjda och glada och lika glad var jag över att grejerna kommer till nytta och jag får tillbaka lite utrymme. Men först hade jag plockat undan grejer som ska med i skokartongsapellen 2013.

När alla gått hem landade vi trötta men nöjda i soffan. Vi tog lite mer glögg och satt bara och nöjt av att allt varit så mysigt och att alla verkade vara nöjda med kvällen. Kan väl säga att jag sov ganska ovaggad ganska snabbt sen. Men detta var alltså anledningen till varför våra julgrejer kom fram lite tidigare än vanligt. Nu är det dax att fixa sonens hus, jag har fått fria händer  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *