Tips till kräftskivan!

Tips till kräftskivan!

Nu är det återigen säsong för kräftor och kräftskivorna står som spön i backen. Vi älskar skaldjur och kräftor är en av favoriterna som vi gärna dukar fram bara sådär 🙂

Den traditionella kräftskivan kräver såklart kräftor, men även västerbottenpaj (som egentligen heter västerbottensostpaj) och kanske bröd och någon god sås eller röra.

Som Viktväktare kan pajen vara en riktigt kalorifälla, men den behöver inte vara det! Vi har tagit fram två ”billigare” alternativ som är precis lika goda som originalet, tycker iaf vi.

Här tipsar vi om olika varianter av paj, samt tillbehör som även passar för oss viktväktare.

Bon aptit!

(Siffrorna är för Viktväktare)

Traditionell Västerbottensostpaj (166-173 PP för hela pajen)

Krämig Västerbottenpaj (51-62 PP för hela pajen)

Smal Västerbottenpaj (23-29 PP för hela pajen)

Bröd:

Snabb-bakade vitlöksbröd (4 PP per bulle)

Kikärt- och morotsfrallor (3 PP per bulle)

Andra goda tillbehör:

Kantarellpaj (30-40 PP för hela pajen)

Grönsakspaj (25-35 PP för hela)

Mangosalsa (0 PP)

Yoghurtaioli (4-6 PP för hela satsen)

Vitlökssås (0-2 PP för allt)

Tzatziki (0-2 för hela satsen)

Hoppas ni får en riktigt god kräftskiva!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.