Tur man inte är nojjig…

Tur man inte är nojjig…

Junior och Mandisen skulle iväg och bowla idag på eftermiddagen och jag försökte få dem att inte ta moppen. Jag vet inte varför, jag ville bara inte det. Men självklart lyssnade de inte, jag hade ju inga bra argument…

Alltså åkte de iväg och vi åkte till jobbet. När vi kommer hem möts vi av en blöt kille som ser på mej och säger ”Jo, eh… vi har trillat med moppen. Jag fick vattenplaning”. Efter att ha klämt igenom son och flickvän och kollat att de var ok, så fick jag hela förklaringen. De var på väg hem och var nästan hemma när de körde in i rondellen och på väg ur den fick moppen sladd och la sej på sidan. Backspegeln gick av, men annars hände inget större.

Junior har skrapsår på arm och fotled och lite ont i foten. Mandisen slog i knät. Men bägge var förvånansvärt lugna. Mandisen har kört cross förrut och har trillat betydligt värre än så, men då har hon inte landat mitt på vägen bland andra fordon. Det hade stannat 4-5 bilar och frågat om de behövde hjälp, men de var så pass ok att de plockade ihop sej opch körde den sista biten hem.

Jag är iaf tacksam att de använder hjälm och kör förståndigt. Ingen kunde ju veta att det skulle bli skyfall och vattenfyllda vägbanor. Jag vet att Junior inte är vårdslös i trafiken, då hade han aldrig fått ta mc-kort. Jag är också tacksam för att det stannade folk och erbjöd hjälp. Det kan man lixom inte vara säker på i dagens samhälle…

Efter att vi fått prata lite och varvat ner kom Mandisens pappa och hämtade dem. De får spendera kvällen hos dem, så kommer Junior hem imorrn för att packa ihop det sista inför Öland. Tror det är bra att de har varandra inatt om någon av dem skulle drömma illa eller på annat sätt reagera.

Usch ja, en olycka händer så lätt. Å nej, jag har inte ångrat mitt beslut att låta honom ta mc-kort. Men han var nog lite oroligt för det, för jag fick ett sms där han försäkrade att han mådde bra  🙂

Men nog sjutton blir man alldeles kall när något sånt här händer. Det hade kunnat gå precis hur som helst, men nu gick det bra! Tack o lov!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *