Udda tankar

Udda tankar

Bara någon halvtimme innan jag stängde valstugan kom två killar fram till mej och började fråga en massa. Det visade sej att de var från Socialistisk front  eller nåt sånt. De ville att sverige skulle bli helt svenskt och trodde inte på förintelsen och en massa annat konstigt.
 
Man blir lite ställd och vet inte riktigt hur man ska bemöta dem, samtidigt som man blir lite nyfiken på hur de tänker och funkar. Två helt normala killar till utessendet, en massa tatueringar, men det är ju inget ovanligt. I arbetskläder och lite småskitiga från dagens arbete.
 
Så jag lät dem babbla på, sa inte emot så mycket utan lyssnade mest. Jag frågade om de var såna där bråkiga grabbar som sabbar valstugor och möten, men det var inte alls deras grej sa de. Inte heller använder de sin rösträtt, de tycker att vårt demokratiska system är förlegat och inte fungerar.
 
Jag blir lite mörkrädd och undrar hur de lyckats bli så övertygade i sina tankar. Den ena av killarna var riktigt trevlig och jag kände bara att det var så synd att han hade så dystra tankar om vårt land. Jag hoppas mina barn och deras kompisar inte får samma syn på sverige, människorna och demokratin när de blir större.
 

Ett svar på ”Udda tankar

  1. De flesta vill ha demokrati men jag tror att samhellet i stort med allt okande vald och logner, inte minst ifran politiker har gjort att folk "ifragasetter" demokratin eftersom alla verka ljuga och sko sig sjelva………………Att du sedan far partier ifran yttersta ytterkanterna ar inte forvanande. Tyvarr, och det ar ju felet, folk har tappat tron pa politikerna och soker efter partier och andra eller annat i hopp om sanningen och det kan vara en mycket farlig vag for Sverige. Tyvarr sa verkar Sverige och deras stora etablerade partier inte ha insett denna fara och det tror jag ar mycket farligt. Det finns andra lender i Europa dar folkslagsfientliga partier har fatt plats i riksdagen……….. Svenska politiker har svart for att lyssna pa folket, de vet alltid best, men tyvarr inte alltid vad som ar best for det svenska folket………….Jag tycker de ska lasa svenska tidningar prata med eldre som ar redda for att ga ut om kvellarna, folk som har blivit utsatta for brott och kanske till slut inse hur Sverige blir semre och semre. Jag hoppas att de ska inse att nagot maste goras innan det gar helt at helvete. Men, Sverige och deras politiker vet ju best och det kommer ju inte bli den forsta gangen de vaknar upp for sent och inser att de skulle kanske ha agerat annorlunda……………..Du skriver att du blir morkredd och annat, det skulle du inte bli om du insag vad som haller pa att henda i Sverige. Jag ar bara redd, jag vet hur de tenker och jag vet vad som hender i Sverige, det ar skillnaden mellan dig och mig. Jag forstar dina tankar och haller med om dina asikter i sak men jag har sett vari problemet ligger, det ar skillnaden mellan dig och mig………….Las min blogg sa kanske du inser lite av de fakta som jag skriver om och kanske da ocksa far en annan syn pa saker och ting och kommentera garna, vare sig du haller med eller ej…………Ron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *