Uppårnervända världen

Uppårnervända världen

Igår var det nästan sommarvärme på några ställen, vi hade ok väder – men hann tyvärr inte att vara ute så mycket. Idag skulle vi ta igen det… å då blev det såklart molnigt… suck!

Junior & Mandisen

Vi tog iaf med oss Junior och Mandisen på promenad. Vi åkte upp till Harbro och gick 6,5km spåret, som vi brukar göra. 15-16 grader varmt är ju helt ok, även om solen inte skiner. Efter bara några 100 meter hittade vi de första kantarellerna. Jag hade med mej en liten plastpåse om och ifall att vi skulle hitta något. När vi gått samma slinga förut har vi hittat tillräckligt för ett par mackor och då har vi plockat i en oanvänd bajspåse. Nu var jag lite mer förberedd och tur var väl det. Vi hittade MASSOR! Min lilla påse fylldes snabbt och även en bajspåse, resten av svamparna fick vi lämna kvar… de finns där till nästa gång  🙂

I vanliga fall tar vår promenad ca 1 timme, idag tog den 2! Vi gick ganska långsamt och plockade svamp, så det tog sin lilla tid. I slutet fick jag ont i benet igen och kunde knappt ta mej till bilen. Jag som trodde att benet var helt bra nu… skit!

Hinner jordgubbarna bli färdiga?

Väl hemma tog jag ett varv i trädgården med kameran. Jag var lixom tvungen att dokumentera våra jordgubbar som är inne på andra varvet. Lite mer sol, så kan vi skörda ytterligare en gång i år. Helt otroligt! Klimatet är lite uppånervänt å det kanske inte är så bra ur miljösynpunkt, men jag gillar det! Vik hädan vinter, jag vill inte ha dej! Men… snart är det sommar igen och om 6 månader tar Senior studenten… tiden går fort!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.