Utnyttjad?

Utnyttjad?

Man kan inte skydda sin omgivning för allt, särskilt inte sina barn från dåliga människor. Människor som utnyttjare deras godhet. Senior är godheten själv. Han vill allas bästa och ställer upp tills han måste slå knut på sej själv. Allt för att man ska tycka om honom och han ska känna sej som en bra människa. Jag har inte förstått hur mycket folk utnyttjar honom förrän för några dagar sedan. Då började jag titta på inläggen på hans Facebook sida och såg folk som beordrat honom att hämta dem på olika ställen. De har bla stått ”klockan är 47, bussen går 02. Hämta mej nu!” Ingen fråga, bara en rak order. Samma order får han på sms och via telefonsamtal. Å han hämtar. Eller har hämtat.

När jag insåg hur folk har utnyttjat honom under en ganska lång tid, har vi haft ett snack. Vi har tillsammans kommit fram till hur han ska sätta olika gränser och hur han kan skylla på mej om det behövs. Det har jag uppmanat båda mina ungar att göra om och när det behövs. Junior har skyllt på mej när hans kompisar har velat haft med honom för att festa och supa loss, då har han sagt att jag tar motorcykeln i beslag. Senior kan nu säga att bilen inte är hans och att vi blir vansinniga om han agerar taxi med den. Det har kommit order varenda dag under en tid, så det är dax att sätta stopp. När han börjar må dåligt av det så är det ju något som är fel.

Varför utnyttjar folk en person som ställer upp för dem? Han vill vara schysst. Priset han får betala är en jäkla dyr bensinräkning, för de ställer aldrig upp för honom tillbaka. Får han respekt? Inte alls. Snarare tvärtom. Nu säger han alltså nej och det får väl visa sej hur folk reagerar på det. Jag har uppmanat honom att ta bort de som inte är hans riktiga vänner från kontaktlistan på FB och någon åkte väl i röjningen. Men det lär nog bli fler när han får se deras rätta ansikten.

Sonen är godhjärtat och ibland lite godtrogen. Han vill vara vän med alla. Men det går ju oftast inte och nu börjar han se det. Alla är inte goda, även om man skulle önska det och den lärdomen kan göra ont. Vad vill jag ha sagt med detta? Kanske att kolla att era barns vänner är verkligen vänner och inte enbart utnyttjar dem. Att ge era barn verktygen att säga nej så att man inte kan sätta sej på dem. Att världen är en knepig plats att leva på och att allt inte är som det ser ut att vara. Alla människor är inte goda. Det kan ju faktiskt vara så att det är ditt barn som utnyttjar…

Den lättaste personen att lura är sej själv. De enda person som man måste vara helt ärlig mot är sej själv. Så enkelt och ändå så svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *