Vad är annorlunda nu?

Vad är annorlunda nu?

Efter drygt 12 veckor i frivillig karantän har en hel del förändrats i vårt liv. Det finns saker vi knappt gör alls längre och en del som vi gör mycket mer. Den här tiden har varit ett bra sätt att se hur man värderar olika saker.

Saker vi knappt gör alls

Kör bil. Vi körde inte mycket förut heller, men under mars och april har det bara blivit 10 mil i månaden. Enbart för att handla en gång i veckan. Vi behöver nog egentligen ingen bil.

Stressar. Just nu finns inte en tillstymmelse till stress, vilket är jätteskönt. Så måste det förbli även efter corona!

Make up. Jag har haft mascara två gånger på 12 veckor. Jag som alltid brukar ha målade naglar har bara nagellack på tårna nu. Men jag saknar mina lackade naglar, så det måste nog blir ordning på torpet när det gäller detta. OCH vi måste klippa oss!

Snabbmat/utemat. Inte ätit ute på flera månader, det enda jag saknar är sushi. Vågar inte ta hem kall mat från någon, så vi ska fixa det själva nån dag.

Reser. Asså, vi går knappt utanför dörren… men har iofs börjat kolla in vårt närområde. Dock känns en längre resa väldigt långt borta, men planera kan man ju.

Tvättar. Man smutsar inte ner kläderna särskilt mycket när man bara är hemma. Tvättmaskinen blir snart deprimerad 🙂

Lyssnar på musik (Martin). Det blir inte lika mycket egen tid då musiken bara är på i bakgrunden.

Umgås med andra. De sociala livet har stannat av helt. En del saknar jag, en del inte.

Dricker alkohol. De sociala livet och alla event är ett minne blott och då har även alkoholen minskat. Vi dricker väldigt sällan hemma.

Saker vi gör mer av

Läser. Vi plöjer böcker och det är så härligt!

Promenerar. Två längre promenader om dagen blir det och nu när vi börjat kolla in vårt närområde, blir det mest med fötterna.

Tränar. Jag håller mina tre gånger i veckan, nu finns inga ursäkter.

Lagar mat. Många experiment blir det! Vi har recept för flera månader framåt att fylla Du i Fokus med 🙂

Kollar serier. Vi har sett mängder med serier, det blir säkert 2-3 avsnitt per kväll. Har tipsat om massor med bra serier HÄR.

Umgås mer med varandra. Även om vi sitter på varsitt håll och jobbar, så äter vi alla måltider ihop och tar promenader tillsammans.

Röjer. Snart har vi gått igenom varenda pryl vi har och rensat ur massor.

Dricker mer te och kaffe. Det går betydligt mer te och kaffe när man är hemma hela dagarna.

Sover. Timmarna med sömn har blivit fler, vi lägger oss tidigare och sover bättre. Det ska vi också försöka fortsätta med.

Fotograferar för nöjes skull. Nu följer kameran med ut på ett annat sätt och vi upptäcker världen mer med kameran, nu när det finns mer tid.

Det finns en hel del som vi vill fortsätta ha mindre av, som tex stress och bilkörning. Men mycket vi vill fortsätta göra mer av, som tex läsa, träna och sova.

Egentligen är det ganska ”basic”. Vi mår bra av mindre stress, fysisk aktivitet och att sova ordentligt och det visar kroppen nu. Vi måste lyssna på våra kroppar helt enkelt 🙂

När vi kommer ur detta är vi alltså utvilade, vältränade, hyfsat allmänbildade och har välstädat hemma. Eller?

Vad gör du mer eller mindre av nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *