Tips på tv-serier som tidsfördriv under Corona (men även annars)

Tips på tv-serier som tidsfördriv under Corona (men även annars)

Det är Corona-tider, det har väl inte undgått någon. Med uteblivna kvällsaktiviteter så kanske det blir lite mer tid framför tv´n. Men vad ska man se då?

Min man är tv-serie-nörd, han gillar fantasi, deckare/thriller/action, Sci-fi mm. Jag håller mej mest till deckare/thriller, gärna svenska. Innan jag träffade Martin hade jag nog inte sett en enda serie, nu har jag sett en hel del. Tv-serier som vi bägge gillar är:

Game of Thrones förstås! Den måste faktiskt alla se! Börja direkt om ni inte ha sett den och stå ut första två säsongerna, sen blir den väldigt mycket bättre 🙂

Bosch – Harry Bosch är en enstöring med ett enormt rättspatos och är inte rädd att gå sina egna vägar.  Efter att ha spenderat tid i mellanöstern som en officer i specialstyrkan arbetar han nu på Hollywood-enheten av LAPD.

Outlander – Claire Randall återförenas med sin make efter att ha återvänt från andra världskrigets slagfält. Under deras andra smekmånad går hon genom en av de uråldriga stencirklarna som finns över hela Storbritannien, och plötsligt förs hon bakåt i tiden till 1743 års Skottland

Empire – Prisvinnande dramaserie om musikmogulen Locious, hans familj och intrigerna kring det framgångsrika hiphop-imperiet han har byggt upp.

Handmades Tale – handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom

Blacklist – FBI-agenten Elizabeth Keen möter som under mystiska omständigheter det kriminella geniet Red. Tillsammans bekämpar de världens farligaste brottslingar.

Once upon a time – Om kampen mellan det onda och det goda i vad som verkar vara en blandning av en sagovärld och vår verkliga moderna värld. Emma Swan blir mycket förvånad när Henry, som hon adopterade bort 10 år tidigare, dyker upp hemma hos henne. Han är övertygad över att Emma är dotter till Snövit .

Dexter – Dexter Morgan, en kriminaltekniker specialiserad inom blodanalys för Miami Metro Police Department extraknäcker som seriemördare.

Blindspot – Ett konspiratoriskt kriminaldrama som kretsar kring en kvinna som hittas på Times Square, utan minne och med kroppen täckt av mystiska tatueringar

Doc Martin – Doktor Martin Ellingham kan på grund av sin blodfobi inte längre arbeta som kirurg. Han flyttar från London till en vacker liten kuststad i Cornwall för att bli husläkare. Men det går inte helt smärtfritt, eftersom doktor Martin helt saknar sociala förmågor och ofta framstår som lite burdus.

Bones – Asociala rättsantropologen Dr. Brennan och kaxiga specialagenten Booth är varandras motsatser och löser mordutredningar med helt egna metoder.

Pose – Dansmusikalserie som utspelar sig på 1980-talet och skildrar mötet mellan livets och samhällets olika aspekter i New York: världen inom balkulturen, framväxten av Trump-erans lyxuniversum och innerstadens sociala och litterära scen.

Ray Donovan – I de rika och berömdas vidsträckta Mecka Los Angeles är Ray mannen som kallas in för få stadens kändisars, idrottsstjärnors och affärsmogulers mest komplicerade och brandfarliga situationer att försvinna.

Billions – Billions är ett skarpt, modernt drama om extrem förmögenhet, inflytande och korruption. Detta personifieras av två mycket ambitiösa motsatser.

The Good Wife – Efter det att Alicia Florricks man har hamnat i fängelse på grund av en mycket offentlig sex-och korruptionsskandal måste hon försöka gå vidare med sitt liv efter förnedringen och ta hand om sin familj igen. Hon återupptar sin karriär som försvarsadvokat

The Good Fight – Den här serien utspelar sig ett år efter händelserna i det sista avsnittet av “The Good Wife.” 

Downton Abbey – När den osänkbara Titanic går i djupet 1912 drabbas många människor. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit. Vi följer den aristokratiska familjen och dess tjänstefolk på godset.

Chernobyl – Dramaserie i fem delar som följer händelserna kring kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. En skildring av en rad modiga kvinnors och mäns öden och de kolossala uppoffringar de gjorde för att rädda Europa från en ofattbar katastrof.

Big little lies – en historia med svart humor om tre mödrar från norra Kalifornien vars till synes perfekta liv halkar in på fel spår.

Älska mej – Hur hanterar olika generationer kärlek, sorg, passion och relationer? Möt överläkaren Clara som dejtar utan att hitta rätt, störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten som finner oväntad passion.

Heder – Advokatfirman Heder företräder främst kvinnor utsatta för vålds- och sexualbrott. Men under ytan har kvinnorna på Heder mörka hemligheter som hotar både dem och firman.

Black Widows – Tre väninnor har tröttnat på sina odrägliga äkta män och bestämmer sig för att göra sig av med dem – allt för att få ett lugnt och fridfullt liv. Men istället dras de ner i en kriminell spiral med mord, mutor och utpressning.

Gåsmamman – Sonja lever ett bekymmersfritt liv med sin älskade familj när hennes tillvaro plötsligt slås i spillror. Sonja tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn.

Och nu finns förstås även tid att se igenom hela Starwars och Sagan om ringen, den sistnämnde såg jag för bara ett par år sedan.

Jag kan faktiskt inte rangordna dem, för jag har gillat nästan alla väldigt mycket. Men jag gillar Empire och Pose eftersom det är himla bra musik, Outlander för de otroligt vackra vyerna och spännande historia och Doc Martin för att den är så söt 🙂

Ni får gärna fylla på min lista, ge mej fler tips!

Ett svar på ”Tips på tv-serier som tidsfördriv under Corona (men även annars)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *