Vad har jag gjort???

Vad har jag gjort???

Fick ett sånt sug att börja springa igen. Efter att ha haft ont i benet i 2,5 år känns det som en befrielse att kunna röra sej obehindrat och inget hindrar mej från att komma igång med löpningen igen. Nu väger jag ju dessutom mindre än jag gjort på flera år, så inte ens det kan jag skylla på. Jag kanske hinner sätta igång innan snön, isen och halkan invaderar trottoarerna… kanske alltså…

Fler år sprang jag Vårruset, men när jag skadade foten för några år sedan blev jag rädd för att springa och nöjde mej med promenader. 2005 var sista gången jag sprang och min bästa tid för de 5 kilometerna är 23.11 har jag för mej. Det är en helt ok tid för en amatör  🙂

Nästa år firar Vårruset 25 år, det skulle vara himla kul att vara med då. Nu har jag 29 veckor på mej att komma i form igen, om jag vill springa alltså. Man kan ju faktiskt både gå och smålunka. Men jag vill orka springa på ett eller annat sätt hela sträckan och då kommer jag att göra det även om jag så ska kräkas på vägen. Sån e jag!

För att sätta lite extra press på mej själv, eller man kanske ska se det som en morot… så har jag utmanat våra medlemmar att hänga på. Hittills har en hakat på, men vi ska nog få ihop minst ett lag innan anmälningstiden går ut. Då blir det en mysig picknick efteråt  🙂

Jag har till och med bett Junior om hjälp. Han springer minst en gång i veckan på vintern och flera gånger på sommaren. Dessutom vet jag att även Martin är lite sugen på att testa… så vi får väl se vad som händer till våren. Vi kanske blir värsta vältränade familjen (haha, DET vill jag se!).

Enda kruxet nu är att hitta en bra sport-bh som håller behagen på plats. Proffsen säger att jag borde ha två samtidigt, då gäller det att hitta en sort som både är skön och billig. Så nu får jag börja leta på riktigt, inte bara kolla sådär lite i förbifarten. Tror jag läste att Stadium hade bland de bästa för stor byst och att de även var bra pris, så jag ska börja kolla där tror jag. Kom med tips om ni har några! Dessutom ska ett par bra skor införskaffas, de gamla får duga till att börja med – men så snart jag kan ska det köpas nya.

Den 27/5 gäller det alltså. Tills dess bode jag hinna komma i form så pass att jag ska kunna springa på under 30 minuter iaf. Det får bli mitt mål. Hänger ni på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *