Vardag igen

Vardag igen

Så var man hemma igen då, från sommar och sol till höst och regn. ”Sådärkul” kan man väl säga… tillbaka till vardagen. Jag gillar vardag, men jag gillar inte höst och regn!

Veckan var otroligt intensiv, så är det när man är på pressresa. Det kan se glassigt ut på alla bilder och visst är det skönt med sol och kul att se nya grejer – men det är INTE semester! Vi har haft någon oplanerad timme här och där, men då har vi tagit bilen och sett något nytt. Det är sällan som vi har förmånen att ha hyrbil, så den har utnyttjats väl. Mellan programpunkterna har vi alltså fyllt ut med sånt som vi är intresserade av och sånt som vi tror att även ni och våra läsare kan vara intresserade av. Som tex stränder, vi har försökt att kolla in de som finns på Brac. Men två helt lediga timmar hade vi nog och då tvärsomnade jag i solstolen 🙂

Det har varit sååå skönt att slänga av sej kläderna och gå runt i shorts igen. För mej är bara det värt väldigt mycket! Att komma tillbaka till Brac är lite som att komma hem, nu när det är tredje gången som vi är där och dessutom på samma hotell med ungefär samma människor. Vi känner till omgivningarna och vet vad som gäller när det handlar om mat och motion. Pastura Hotel bjuder på ungefär samma mat varje dag och gymmet är ok utrustat, sånär som på ett trasigt löpband.

Värmen var välbehövlig, särskilt när man hör att den svenska hösten kommer att erbjuda rejält med regn och att vintern ska bli kall. Vi har fått lite färg på näsan och även om jag inte kan säga att jag är beredd för höst, så får jag motvilligt acceptera att den ska genomlidas. Iaf några år till…

Så nu är det vardag igen. Vågen visar lite plus, det hade jag räknat med för så blir det på pressresor. På våra semestrar däremot går vi ner i vikt. Vi kom hem vid midnatt, men redan i morse var jag uppe på banan igen med min sedvanliga frukost och ett pass på gymmet. Trots regn och grått skitväder kom pälsbollen och jag ut på en promenad också, iofs kort men bättre än inget. Så jag lever som jag lär och kör upp på banan så fort det går.

Jag har hållit min vikt i 15 år och det är för att jag aldrig låter det gå för långt. Vardagen är viktigast för hälsan, det är den som betyder mest. Såklart kan man festa och såklart kan man resa, bara vardagarna är fler än festerna. Det blir lite plus, men det tar man tag i direkt och då är ingen skada skedd.

Nu är det vardag ett tag framöver. Pluset kommer att vara borta om ett par veckor och sen är det bara att köra på som vanligt. Jag har ju de där två kilona som jag gärna också skulle vilja ta bort, iaf innan semestern och min 50-årsdag i januari. Det blir som det blir med den saken. Jag vet vid vilken vikt jag mår som bäst, men jag vet också att hösten och vintern sätter käppar i hjulen för mej. Så kan jag bara hålla min målvikt får jag vara nöjd med det så länge.

Så: upp på banan igen med mat och motion. Jag har ju mina veckomenyer och alla härliga rätter på Du i Fokus. Det finns lixom inget att skylla på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *