Vardagssysslor även i husbil

Vardagssysslor även i husbil

Efter två veckor ute på rull har vi hittat våra rutiner som igen. Vi jobbar på nästan som vanligt och vardagssysslor fixas vartefter.

Även ett liv i husbil har en vardag, iaf när man har flyttat hemmakontoret och har en vardag som vanligt. Skillnaden är att man (vi) flyttar kontoret lite då och då, i vårt fall ungefär varannan dag.

Efter husbilsträffen har vi återhämtat oss och åkt vidare. Vi har betat av Kivik, Kåseberga, Smygehuk och Trelleborg på Österlen och börjar snart vår resa upp mot Malmö och Helsingborg i västra Skåne. Värmen har kommit längs vägen, så nu känns allt himla bra.

Livet ser ut ungefär som hemma: Martin börjar jobba vid 6 medan jag sover nån timma till och vid 8 äter vi frukost tillsammans. Sen jobbar han på fram till lunch medan jag fixar med mitt. Efter en kort lunchpaus sitter vi oftast och jobbar bägge två till 15-16 ungefär, lite beroende på om vi ska åka vidare eller inte. Kvällarna går åt till att filma campingen/ställplatsen och platsen vi är på och redigera filmerna.

Emellanåt behöver vi såklart fixa alla vardagliga saker, en sån dag hade vi i förrgår. Jag fixade mina dosetter med medicin och lyckades tvätta i en fullständigt obegriplig tvättmaskin. Det var egentligen inte maskinen som var problemet, utan betalningssättet, men jag fick hjälp av Fredrik som äger campingen. Sen skulle allt torka och vil har ingen torkställning, så det hängde tvätt precis överallt utanför Peppe. Med vindens och solens hjälp torkade allt rätt snabbt och kunde vikas och läggas in på bara några timmar.

Efter jobbet gick vi till City Gross som ligger drygt 2 km bort och fick på så sätt dagens promenad. Där passade vi på att panta också. Med både smutstvätt och pantflaskor borta blev toan jättestor, det är nämligen i där vi förvarar sånt 🙂

Så även ett liv på rull har en vardag och vanliga hushållssysslor, men det fattade ni väl? Allt går däremot mycket snabbare. En maskin tvätt typ varannan vecka är ju ok och att städa går på typ 5 minuter. Vi har ju bara sisådär 14 kvm att städa och röjer gör man varje gång man flyttar och ska lastsäkra allt inför körning.

Vi har inte ens så stort att vi kan hjälpas åt med matlagning och disk. Då får jag sitta ner medan Martin sköter det, helt ok för mej 🙂

Jag vet att många av er inte skulle kunna tänka er att bo så här. Men jag älskar det! Igår var mitt kontor på stranden i Trelleborg, idag blir det på stranden i Falsterbo, hur kan man inte gilla det?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Vardagssysslor även i husbil

  1. Det är ett speciellt sätt att leva, det är inte för alla. I år blir första sommaren utan husvagnen och jag saknar inte det ett enda dugg. Men det kanske är för att det är så många förändringar just nu. Stora saker som gör att det stormar rätt hårt faktiskt. Jag vill bara krypa in i min lilla bubbla och stan här ett år eller två tills stormen lagts sig. Tyvärr går inte det.

    Både Trelleborg och Falsterbo är vackert men Ystad är min favorit. Hoppas att ni njuter riktigt mkt av mitt vackra landskap.
    Kram

  2. Det måste vara frihetskänsla att åka runt och leva hur som haver var man vill och önskar. Trygghet också i att ni har dett stabilt boende där hemma i Tumba också såklart. Ha det bäst

  3. Vad härligt att kunna byta plats på det sättet och att det livet fungerar så bra för er. Skåne är ju riktigt vackert att åka runt i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *