Vårdnadsbidrag?

Vårdnadsbidrag?

Nu har man tydligen nästan bestämt att vårdnadsbidraget skall införas 1/7 2008. Jättebra! Aningen försent bara för att jag ska kunna använda det, synd. Men tänk så många barn som nu kan vara hemma med sina föräldrar.
 
Många menar att det bara är höginkomsttagare som klarar att stanna hemma med sina barn för 3000-4000 kr per barn och månad. Då måste jag ha missat nåt… jag var nämligen hemma för 0 kronor i 10 år! Min man tjänade inte särskilt bra, men vi planerade för att klara det och levde snålt. Vi tyckte att det var mer värt att vara hemma med barnen än att tjäna mycket pengar.
 
Till saken hör att min man jobbade skift, så han var hemma nästan lika mycket som jag och när han var hemma jobbade jag extra. De som verkligen vill vara hemma med sina barn är hemma oavsett pengens storlek – man ser lixom till att klara det. Nu får de föräldrarna lite ”credit” för all möda de lagt ner.
 
Vi var fem familjer här i närheten som inte hade barn på dagis, ingen av dem var höginkomsttagare. Jag och en till fick vara med när vårdnadsbidraget infördes 1994, då fick man hela 1499 kr i plånboken – vilket lyft! Men för mej blev det bara fyra månader, sen var jag tillbaka på noll… Ångrar jag mej? Inte ett dugg, jag hade gjort likadant igen. Jag blir inte rik som pensionär, men jag har ändå mina minnen och jag har gjort det jag trott på.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *