Varför köpa nytt?

Varför köpa nytt?

Som jag berättat så städar vi här hemma. Å då menar jag röjer. Inte så där som när man plockar lite, dammsuger och våttorkar. Nope, här gås varenda liten grej igenom!

Vi gör ju recept och fotar mat. När man gör det har man mängder med tallrikar, bunkar, skålar, glas och en massa annat som gör sej bra på bild. Allt det där tar plats, ganska mycket plats faktiskt. Vår köpmandisk i köket är full, så pass att det hela tiden står grejer på köksbordet. Det är lätt opraktiskt med porslin på hela bordet… men vad gör man när det är fullt överallt?

Därför har vi gjort plats i träningsrummet för en större/högre hylla vars enda användningsområde ska vara att svälja alla dessa fotoattiraljer. Så började vår jakt på en lämplig hylla… jag köper aldrig nytt om jag inte måste. Varför skulle jag när folk säljer så himla fina grejer? Så jakten började på Blocket, Bjussa, Faceboook och i alla de fyra secondhandbutiker som vi har i närheten. Det fanns perfekta hyllor på en av butikerna men de var förstås sålda redan, jag var försent ute. Men det fanns även en på blocket som jag hade lite som reserv om inte veckans jakt skulle ge något. Inte perfekt, men helt ok. Den blev det.

Idag fick vi hjälp av min pappa att hämta hyllan, den är inte perfekt – men funkar tills vidare. Å den sväljer grejer! Både porslin OCH kokböckerna får plats! Det finns tom plats över! Alla kokböcker är inte ditflyttade än, men jag tror att den räcker. Detta gör att det blivit plats i köksskåpen, i köpmandisken och på matbordet. Så nu kanske vi även kan få undan crockpotar, spiralizer och andra maskiner som står på… golvet under bordet… Förstår ni varför vi är lätt desperata? Det har varit grejer överallt!

Äntligen ser vi ljuset i vårt röjningsprojekt! Om två veckor (19/5) kör vi loppis utanför vårt hus och hoppas förstås bli av med massor med grejer. Redan nu har vi haft ute en massa annonser och sålt av en del. Tror att sommaren går åt lite till loppisar och fortsatt röjning. Men det känns faktiskt som att vi den här gången kommer att fortsätta tills vi är nöjda, inte som förr tills vi inte orkar mer. Det finns iaf hopp  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *