Varför Vårdnadsbidrag?

Varför Vårdnadsbidrag?

Har fått fler mer eller mindre upprörda kommentarer om att man inte ska införa vårdnadsbidrag. Jag vill då förklara varför jag tycker man borde inför det. Det handlar inte så mycket om att vara hemma med barnen på skattebetalarnas bekostnad utan om att alla barn ska vara lika mycket värda och det är de inte med dagens system.
 
Antingen får man ta bort samtliga barnomsorgssubventioner eller också inför man vårdnadsbidraget och jämnar ut skillnaden – så enkelt är det. Tar man bor subventionerna får man betala det barnet faktiskt kostar på dagis, 8-10 000 kr per månad. Inför man istället vårdnadsbidraget får alla föräldrar lika mycket för varje barn och bestämmer själv hur hur pengarna ska användas.
 
Med vårdnadsbidraget är det upp till varje förälder att själv bestämma om barnet ska vara på dagis, dagmamma, mormor, gå ner i tid, pappa eller mamma hemma, byta barn med grannen elelr hur man nu skulle vilja göra. Det är det som är det enda rättvisa, att lägga belslutet helt och hållet hos familjen. På så sätt bli alla barn lika mycket värda och familjerna får möjlighet att besluta efter barnet och familjens bästa.
 
 

Ett svar på ”Varför Vårdnadsbidrag?

  1. Det går bra att alla som VILL ha sina barn på dagis ska få ha dem där till större eller mindre del på skattebetalarnas bekostnad, men det är fel om man skulle vilja få samma hjälp att ta hand om dem hemma…

    Självklart ska alla barn vara lika värda samma stöd på skattebetalarnas kostnad. Antingen eller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *