58% vill ha vårdnadsbidrag

58% vill ha vårdnadsbidrag

Kristdemokraterna har låtit Sifo göra en opinionsundersökning. 1058 invånare har svarat på frågan ”Anser du att samhället ska ge en ekonomisk ersättning i form av vårdnadsbidrag, till alla föräldrar som efter föräldraledigheten själva vill ordna barnomsorgen, elelr tycker du inte det?”
 
58% svarade JA
32% svarade NEJ
10% Svarade VET EJ
 
Jag kan tycka att frågan är lite konstigt formulerad. Men detta är ändå ungefär samma resultat som det brukar bli när man gjorde liknande undersökningar tidigare.
 
Jag tycker det är ganska självklart att vi ska ha någon form av föräldtralön utöver föräldraförsäkringen. Vi ”sponsrar” de föräldrar som vill ha sina barn på dagis, med offantliga summor. Medan de som ordnar sin barnomsorg på annat sätt inte får ett öre. Detta är inte rätt, tycker jag.
 
Med nuvarande system blir inte alla barn lika mycket värda.
 

3 svar på ”58% vill ha vårdnadsbidrag

  1. ska du få föräldralön? Alltså, lön för att vara förälder? Är inte förälder något du bara är. Ska ni nu ha betalt för att byta blöjor och laga mat? Om jag låter bli att gå till doktorn kan inte jag få lite "lön" då? Det är helt sjukt att föräldrar ska vara hemma till varje pris.

  2. Tycker att det rimmar väldigt dåligt med *borglighetens* i övrigt, STORA motvilja, mot BIDRAG!
    Det FINNS Privata alternativ, vad det gäller barnomsorg, dessutom är det SUNT för både barn och föräldrar…att dels tidigt lära sig fungera tillsammans med andra barn/människor…samt vara ifrån barnen för ARBETE…med LÖN!
    Vill man ha barn, ska man nog överväga…om man har RÅD, att vara hemma om man vill…men LÖN från Staten, ska INTE finansiera ett sådant beslut!

  3. ….om man väljer dagis-alternativet är det okej med den sponsringen… DE föräldrarnas barn är vi alla med och sponsrar med våra skattepengar, och inte så lite heller…

    Puckon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.