Veckomatsedel v 46

Veckomatsedel v 46

Julbord i lördags och julbord idag… inte bra alls för vikten. Men det är ju ett val jag har och även vid julbordet kan man göra mer eller mindre bra val. Jag skulle aldrig i livet välja bort det helt, eftersom jag gillar både bufféer och julen.

För att det inte ska gå spikrakt uppåt på vågen har jag några knep. De här knepen har fungerat för mej de senaste åren och nu tänkte jag dela med mej av dem till er.

Till att börja med så tillåter jag mej att äta det jag tycker om på julbordet och njuter av det! Jag sköter mej fram till julbordet och direkt efter. Träningen ska göras oavsett dagsform och lust – jag gör det bara! OCH jag accepterar ett plus på vågen utan att straffa mej själv. För mej handlar det inte om julborden eller julafton, utan dagarna däremellan. Jag har flera dagar att sköta mej än att missköta mej, det är dagarna jag sköter mej som räknas och som gör skillnad.

Året har 365 dagar och jag sköter mej kanske 300, det räcker faktiskt! Så ha inte ångest för julborden utan tänk på de andra dagarna istället. En dag utan VV är ingen katastrof! Men kör upp på banan igen direkt, låt inte julbordet sväva ut i flera dagar – för då blir det svårt att komma tillbaka!

Alltså: ät, njut och kör upp på banan igen direkt efter. Väv in programmet i livet istf att väva in livet i programmet. VV är ingen kur utan ett sätt att leva.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Kyckling med mozzarella fr 6 SP plus ev ris
Tisdag: Kryddig lövbiffsgryta 5 SP plus ris
Onsdag: Spagetti med kasslersås 5 SP / 6 PP plus pasta
Torsdag: Frittata med fetaost, spenat och paprika 6 SP
Fredag: Köttfärslasagne med keso 12 SP / 11 PP (färre SP om du tar qourn)
Lördag: Vitkålsgratäng med korv eller kyckling 14 SP för hela satsen
Söndag: Krämig fiskgratäng fr 4 SP plus tillbehör

Hoppas det smakar! Berätta gärna hur det smakar om du testar något recept  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *