Veckomatsedel v 47

Veckomatsedel v 47

På söndag är det första advent! Sen är det bara en månad till jul och fem veckor kvar av 2016. Hur fort har inte det här året gått??? Så mycket har hänt att det nästan är lite svårt att komma ihåg allt.

Nu börjar den svåraste perioden för oss Viktväktare. Det är glöggmingel, julbord, julfester, avslutningar och en massa annat. Dessutom ska det bakas och mysas i all oändlighet… För den som firar sin första jul som Viktväktare kan det kännas som en omöjlig period och många ger upp. Vi som varit med ett tag vet att det inte är den här perioden som är avgörande för årets viktminskning. Det viktiga är hur vi lever resten av året, inte vad som händer under advent, jul och nyår.

Men det är bra att ha en plan. Att följa programmet alla dagar då det inte är fest och inte tänka att ”det ändå är kört”.  Ta en måltid i taget och gör den så bra som möjligt och går det åt skogen så är det så. Bara upp på banan igen direkt. Köp hem bra alternativ att plocka fram när lussebullarna lockar för mycket. Ta en promenad så fort det finns tid!

Går man ner så är det väl toppen! Går man upp så är det inte hela världen, det fixar man efter jul! Mellandagarna är jättebra dagar att ta tag i sej igen, då har man ju oftast ganska mycket ledig tid.

Här är iaf min veckomeny för kommande vecka:

Måndag: Vitlöks- och citronpasta 6 SP / 4 PP plus pasta
Tisdag: Räkor med chili och sugersnaps 4 SP plus nudlar
Onsdag: Zucchinipasta med tomatsås 1 SP för hela rätten!!!
Torsdag: Fisk- och paprikagratäng med ajvar 4 SP / 5 PP plus ris
Fredag: Hackad biff med paprika 5 SP plus ris
Lördag: Kyckling med grönsaker i ugn 4 SP plus potatis
Söndag: Filégryta med ananas 4 SP plus ris

Adventsbonus: Lussebullar!

Ha en fin vecka och en riktigt fin första advent  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *