Vi ber om hjälp…

Vi ber om hjälp…

Jag har svårt att be om hjälp, men nu inser jag att jag är tvungen. Anledningen till att jag inte längre ber om hjälp är att när jag bett om hjälp förr så har folk lovat vitt och brett att de ska hjälpa mej, men när det sedan väl gäller så har ingen tid. I ett fall bad jag om hjälp att skrapa och måla huset, jag var ensamstående med två små barn och behövde verkligen få hjälp med detta. 11 personer sa ja och vi bestämde att vi skulle ta en Krisithimmelhelg för ändamålet.

Dagen innan köpte jag en back öl och mängder med mat och förberedde alltsammans. På torsdagen stod jag där och EN enda dök upp. Någon hade sjuka barn, någon skulle jobba – men resten hörde inte ens av sej och har fortfarande inte hört av sej… Jag ville inte ha kontakt efteråt eftersom jag var så besviken. Att lämna återbud är en sak, att inte ens höra av sej är en helt annan. Där stod jag med mat för ett helt kompani, men det var inget som störde mej så mycket som att folk bara struntade i mej. Efter en sån grej är det svårt att be om hjälp.

Behöver jag hjälp ber jag mina barn eller mina föräldrar, numera även Martin förståss och i vissa fall hans föräldrar. Men det vi bheöver hjälp med nu kan våra föräldrar inte ställa upp med eftersom Martins föräldrar är gamla och lite ”skruttiga” och min pappa går med brutna revben. Mamma hjälper nog till så gott hon kan…

Vi behöver nämligen hjälp att lägga vår nya gräsmatta nu i helgen, förmodligen söndag. Ca 60 rullar gräs á 20 kg skall bäras från en släpvagn på framsidan, till baksidan och sedan läggas på plats. Detta måste göras under en och samma dag eftersom gräset annars kan bli förstört. Killarna är borta hela helgen och jag och Martin ska alltså hinna detta själva… det är omöjligt! OCH vi har lite bråttom eftersom det ska regna nästan hela nästa vecka och då skulle det ju vara väldigt bra att ha gräset på plats eftersom den ska vattnas varje dag för att ta sej.

Vi ber allra ödmjukast om hjälp alltså. I utbyte får ni mat och dryck, trevligt sällskap och mängder med motion och styrketräning 🙂

Är det nån som har tid att avsätta en timme, en halv dag eller mer för att hjälpa oss? Vi kommer vara er evigt tacksamma!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *