Matsedel v 24

Matsedel v 24

Midsommar och semestrar närmar sej. För många är både midsommar, semester och ledighet synonymt med mat och dryck. Varför är det så?

Många säger ”på semestern måste man ”unna” sej”. Jag fattar inte riktigt det. Varför ska man ”unna” sej just på semestern? Jag använder iofs aldrig ordet ”unna”, men tänker att man ska väl alltid unna sej, eller ge sej själv ett bra liv… varför måste de där ”unnandet” handla om mat?

Jag kallar det att välja. Ordet ”unna” blir lixom en ursäkt att göra något man inte borde. Jag väljer att äta något jag kanske inte borde äta, lite då och då året om, oavsett om det är semester eller ej. Jag har inte semestern som en anledning att äta sämre eller göra dåliga val. Tvärtom får jag mer ledig tid på semestern och kan utnyttja den till att göra bättre val. Men det är jag det, och tack o lov, tycker min käre man som jag 🙂

Men än är både midsommar och semestern någon vecka bort.

Här är veckan matsedel:

Måndag: Grillat med auberginegratäng  (4 P för hela gratängen)

Tisdag: Pasta med räkor- och romsås (0 P för all sås, plus pasta)

Onsdag: Parmesangratinerad kyckling (3 P/port, plus ris)

Torsdag: Pasta med krämig skinksås (32 P för hela grytan, plus pasta)

Fredag: Quesadillas med rostbiff (13 P)

Lördag: Grillat och Falsk potatissallad (5 P för hela satsen)

Söndag: Grillat och fyllda champinjoner 5 P för alla champinjoner

Ser ni att maten blir lite mer somrig nu? Snabbt- och lättlagat och gärna kall mat passar bra på sommaren tycker jag. Vi har ju haft runt 25 grader senaste veckorna, då är man knappast sugen på en mustig köttgryta, inte jag iaf…

Jag vet att jag tjatat om den falska potatissalladen förut, men jag älskar den! Och många läsare som testat den, har bytt ut den vanliga potatissalladen mot denna. Det är väl ett bra betyg? Och de där champinjonerna…. skulle kunna leva på dem!

Här finns tips på mat på picknicken och här finns för varma dagar resp stranddagar.

Ha en fin vecka – vi är ute med husbilen igen så vi har det jättebra 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Matsedel v 24

  1. Tänker på ordet unna sig lite. Varför säger vi bara unna oss då det är mindre bra val? Igår unnade jag mig en god fruktsallad, kycklingfilé grekisk sallad och lite oliver.

  2. Har ni möjlighet att ha med er matlådor ut i husbilen? Frysta menar jag. Eller är ni duktiga på att laga mat så att in kan äta samma ett par dagar när ni är ute? Grillar ni mkt när ni är ute med bilen?

  3. Nu har jag kollat in recepten för falsk potatissallad och krämig pasta med skinka. Båda lät väldigt goda och enkla så dem ska jag testa nån gång 🙂

  4. Att unna sig. Det är för mig. Jag har tränat & efteråt unnar jag mig en varm & skön dusch efter det bastu. Eller den nya body lotion eller det där goda melliset. Så för mig är ”unna” mig olika saker. Inte bara mat.

    Jag håller med dig. Att det är godare att äta kall mat på sommaren. Då det ändå är varmt för övrigt. Sen tycker jag om lätt mat på sommaren. Så segt kött undviker jag om. Jag kan på sommaren. Väljer istället fisk t.ex.

    Härligt att vara ute med husvagnen =)
    Önskar dig med en trevlig vecka! Ta hand om dig och va rädd om dig! Kram! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *