Vi flyttade hemmakontoret till solen!

Vi flyttade hemmakontoret till solen!

Vi gjorde det faktiskt! Trots lite oro och stor tveksamhet så köpte vi en sistaminutenresa och drog till solen!

Jag har varit väldigt tveksam och rätt negativ till folk som reser i pandemitider. Att resa är en del av mitt arbete som skribent, men jag har ändå inte satt mej på ett flyg på snart två år. Mest för att hålla mej undan från människor, dessutom stängde ju världen och massor av jobb/resor blev inställda.

Såklart har jag saknat det! Just det där att planera, packa en väska, checka in och det bästa av allt: att ta de första stegen ut på en ny destination. Det har jag verkligen saknat, men med Peppe har vi ju ändå fått se nya platser – så det har varit ok.

Men nu orkade inte kroppen längre. Jag har fibromyalgi (kronisk värk mm) och för att må bra behöver jag värme, rejäl värme. Och stabilt väder. Inget av det har jag fått hemma sedan i juli. Värken och tröttheten har varit brutal och nu orkade jag inte må dåligt längre.

Vi började resonera. Vi är dubbelvaccinerade, kan jobba på distans, hålla samma avstånd till folk som hemma och kunde få en resa grymt billigt. Det var absolut inte självklart att åka, men efter att vi funderat både en och tre gånger så var vi beredda att ta risken. Jag måste få må bra!

Så natten till lördag packade vi ihop hemmakontoret i Sverige och packade upp det igen på Kanarieöarna. Vi sitter nu i Puerto Rico på Gran Canaria och jobbar och det är ljuvligt! HÄR kan ni se film från dörr till dörr 🙂

När vi landade var det strålande sol och ca 25 grader varmt. Redan igår orkade jag gå en betydligt längre promenad än på länge samt de ca 200 trappstegen upp till vår lägenhet. Vi bor på ett lägenhetshotell, Barlovento, på en höjd, med utsikt över havet. Vi har en gigantisk balkong, som ett extra vardagsrum och som vi verkligen njuter av.

Vi satt i karantän innan vi åkte, här träffar vi knappt någon. Vi är ute och går, men äter det flesta måltider hemma. Och när vi landar i Sverige kommer vi att stänga in oss igen. Här måste man ha munskydd bland folk, även ute. Jag litar på att vaccinet hjälper och att vi är minst lika skyddade här som hemma eftersom vi håller oss mycket för oss själva. Vi har gjort vad vi kan helt enkelt.

Vi har dessutom tagit en paketresa med Ving. Då gäller paketreselagen som hjälper en hel del om landet skulle stänga ner osv. Hängslen och livrem alltså.

Så nu ska vi tina upp våra kroppar, äta bra mat, vila och motionera och komma hem som nya människor. Ni fattar inte hur mycket jag saknat sol och rejäl värme. Jag mår så otroligt bra i kroppen nu, total skillnad mot hemma. Två veckors hälsoresa kan man kanske kalla det. Eller jobbmester… för vi kommer att jobba hälften att tiden och vara lediga hälften. Idag jobbar vi!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

12 svar på ”Vi flyttade hemmakontoret till solen!

 1. Var precis på resa till Kap Verde och vad det gäller tryggheten med pandemin så kä de jag mig mer säker där än här hemma. Dessutom var det ljuvligt att komma iväg. gå värme och avkoppling.
  Njut av er jobb semester
  Kram Kajsa

 2. Vi åkte i augusti, men med väldigt dubbla känslor. Vi har alla ett ansvar och sköter man det så har man gjort det man kan tänker jag. Ha det fantastiskt nere i värmen och ta vara på varenda minut där nere.

 3. Låter som ni styrt upp det bästa ni kan och så härligt och underbart också. En jobbresa jag också skulle kunna göra och skönt att du mår mycket bättre i värmen också!

 4. Oh så avundsjuk jag blir. Jag känner verkligen hur min kropp hade behövt exakt detsamma! Jag klarar vintern och hösten rätt så bra om det inte är fuktigt. Så jag fick väl en vecka nu som det inte var fuktigt.
  Puerto Rico är underbart! Minns hur mina syskonbarn (som bara var små då) räknade stegen i den där trappan. Den gick vi i några gånger.

  Jag tycker det låter som att ni har planerat det väl och är försiktiga. Jag önskar att alla var lika försiktiga som ni är, även här hemma.
  Njut väl och jobba inte för hårt!

 5. Underbart, det gjorde ni rätt i. Så mycket bättre att sitta i värmen där och njuta än hemma i kylan. Härligt du mår bättre nu 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *