Matsedel V 1 -2022

Matsedel V 1 -2022

Nu har det gått ett par dagar av det nya året och många av er har kört igång med ”den stora hälsoresan”. Ett litet ord på vägen bara; kör inte ”all in”, för istället in en förändring i taget och gör en hälsosam resa som håller i längden.

Här finns några av mina bästa tips för en hälsosam, hållbar och smart viktresa, kolla in dem. HÄR finns en kickstart-meny. Jag försöker även ge tips, pepp och råd på instagram @marlenerinda. Häng med där om ni vill 🙂

Vi gör inga större förändringar utan kör på som vi gjort de senaste åren. Det funkar bra och är vårt sätt att leva. Bra mat hela veckan (alltid färdiga matlådor i frysen) och godis på helgen, det måste jag ha annars tröttnar jag. Utan mitt godis blir det inte hållbart, förbud triggar mej.

2020 och 2021 gav oss möjlighet att fokusera på vår hälsa och det gjorde vi väldigt bra! Vi är bägge i betydligt bättre skick nu än på flera år. Vikten är där den ska vara och jag är hyfsat vältränad. Jag har länge sagt att jag ska vara i mitt livs form när jag fyller 65, så jag har lite tid på mej – men är på god väg!

Så vi fortsätter på den inslagna vägen. Veckans mat fokuserar på lättlagat och det mesta är även snabblagat och en del funkar i matlådan till lunch dagen efter eller i frysen. Vi gillar när det är enkelt!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Omelett med svamp (5-12 PP)

Tisdag: Carbonara med lax (4-35 PP för allt, plus pasta)

Onsdag: Chicken Masala (10-21 PP för hela grytan, plus ris)

Torsdag: Cannelloni med kasslerfyllning (ca 2 PP per rulle)

Fredag:  Tacogryta (20 PP för allt, plus ris)

Lördag: Grillad kyckling med Vitkålsgratäng (14 PP för hela gratängen)

Söndag: Snabblagade curryräkor (4-7 PP för hela grytan, plus pasta)

Trettondagsbonus: Lätt äppelkaka (10-15 PP för hela)

Ni som precis hittat hit ska vara extra välkomna, ni kanske undrar över siffrorna som står efter rätterna? Det är sk Personliga Points som vi viktväktare räknar. Här hemma har vi följt VV i drygt 20 år och det funkar för oss, självklart kan alla äta maten i matsedlarna oavsett om man vill gå ner i vikt eller ej. Det är god mat helt enkelt!

Det finns inget som heter ViktVäktar-mat, vi lagar mat som funkar för alla – skillnaden är bara att vi har räknat ut hur många points den ”kostar”.

Gör en riktigt fin vecka, ja – gör! Det mesta är upp till oss själva hur veckan blir, faktiskt 

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”Matsedel V 1 -2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *