Vi har kollat in nya Viking Glory!

Vi har kollat in nya Viking Glory!

Igår var vi iväg på ett riktigt härligt äventyr. Det blev en låååång men väldigt rolig dag när vi kollade in Viking Lines sprillans nya fartyg Viking Glory.

Det här att få testa något som är alldeles nytt är rätt kul. Förra våren fick vi som allra första gäster bo på alldeles nya Ten Hotell. Det är faktiskt ganska speciellt att vara den första som testar sängen, duschen, olika funktioner osv. När doften av nymålat fortfarande sitter kvar och man ser hantverkare som fortfarande gör det allra sista. En lite lyxig känsla faktiskt.

Igår var vi uppe före tuppen för att ta oss med Viking Grace till Åland, där vi skulle byta till Viking Glory och åka tillbaka till Stockholm med henne. Det var en svinkall morgon, med en fantastisk soluppgång. Väl ombord fick vi och de andra ca 150 gästerna, frukost en genomgång över dagen. Sen gick tiden snabbt! Vi har inte varit på Grace särskilt många gånger eftersom hon avgår så jämrans tidigt. Det är Vikings, och jag tror även Östersjöns, yngsta fartyg, från 2013 (?) – så vi passade på att undersöka henne grundligt när vi ändå var ombord. Den upptäcktsfärden kommer såklart på Youtube inom kort 🙂

Strax efter lunch var vi framme i Mariehamn där vi inte ens gick i land, utan bara bytte båt. Det var snabba puckar, vi hann precis ombord innan hon lämnade hamnen på Åland. Vi hamnade i ett mellanting av ett långkryssningsfartyg och ett hotell. Lite mer åt de lyxigare kryssningsfartygen, än de båtar som hittills gått i Östersjön. Och allt doftade nytt! Båten har gått i trafik i två veckor, men än satt både doften och känslan av nytt kvar.

Det första som slog mej var alla privata små utrymmen. Även om gemensamhetsutrymmen är stora, så var de lixom avgränsade i mindre så ”rum”. Det var soffor med högre ryggar, spaljéer, blomsterarrangemang mm som byggde små rum i rummet. Jättemysigt! Färgerna var ljusa och fräscha istället för de traditionellt murriga, som fartyg på svenska och finska vatten hittills haft. Överhuvudtaget var inredningen väldigt modern, fräsch och funktionell. Nästan lite futuristisk här och där.

Vi hade lite fri tid direkt när vi gick ombord och gick såklart på upptäcktsfärd med kameran i högsta hugg. Jag vet inte hur många restauranger och barer som finns, med de är många! Vilken dörr vi än öppnade så fanns det något nytt att upptäcka. Borta är de tråkiga och rätt trånga fartygskorridorerna som man är van vid från finlandskryssningarna, nu känns det som att gå i en hotellkorridor istället. Det är konst på väggarna och i taket, glas i golvet och läckert designade trappor här och där. Jag gillade det mycket!

Nu var vi bara på några timmar, men i sommar är det tänkt att vi ska försöka åka ett helt dygn så vi kan testa fler restauranger och kanske även någon behandling på SPA. Vi var inne på SPA:et men där var folk, så vi kunde inte se eller filma så mycket. Vi var även inne på alla restauranger, tror jag, men åt bara i buffén. Det var jag helt ok med, där fanns både räkor och kräftor – inget att klaga på enligt mej alltså. Jag blev tipsad om fartygets skaldjursplatå, så den ska vi nog försöka testa nästa gång. Sen måste vi såklart även testa julbordet när vi kommer till den årstiden 🙂

Vi gillar att åka båt, det är lixom vår grej. Vi gifte oss på en skärgårdsbåt och vår bröllopsresa var en kryssning i Medelhavet. Så kryssningar gillar vi, både korta och långa. Martin fyller 50 i januari, så nu letar vi efter hans födelsedagsresa och det blir nog en kryssning i Västindien.

Det kommer såklart en film även inifrån Viking Glory, så fort Martin hinner redigera alla mina mängder med klipp. Det var nämligen jag som filmade rundvandringen medan han fotade. Jag har en tendens att glömma kameran på och lite så… mycket skräp blire… Filmen visar iaf olika kategorier av hytter, restaurangerna och allt annat som kan vara bra att veta.

Vi hade en väldigt rolig och intressant dag och som grädde på moset så var det även några gamla vänner med på resan som vi nu hann umgås med ordentligt. Så otroligt mysigt och välbehövlig efter allt tid som vi inte kunnat ses pga pandemin. Vi satt i flera timmar och pratade medan vi åt middag och även efter, så himla kul! Några nya bekantskaper blev det också, me like!

Dagen bjöd inte bara på en fin soluppgång utan även en magisk solnedgång. Med den som sällskap gled vi sakta genom skärgården och in i hamnen i Stockholm. En fantastisk dag!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”Vi har kollat in nya Viking Glory!

  1. Så häftigt att få chansen att vara med på sånt!
    Låter som en betydligt finare färja än de jag har åkt med till/i Europa. Men det var ju några år sedan förstås.

  2. Det var på tok för läönge sedan jag åkte med något av våra kryssningsföretag och deras båtar. en tid i livet åkte man ofta och stup i kvarten kändes det som.

    Härligt att få inviga

  3. Vilken förmån att få åka med när allt är helt nytt! Jag skulle kunna tänka mig en kryssning i Västindien eller Karibien eller något, jag är väldigt bekväm av mig så det vore toppen att få alla utflykter osv serverade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *