Vi kör ner tårna i sanden

Vi kör ner tårna i sanden

Tänk vad dagarna kan gå fort utan att man gör något vettigt alls. Nu har vi varit här på Mauritius i snart en vecka och knappt sett något mer än stranden utanför… inte likt oss alls!

Vi har varit så galet trötta. Så sedan vi kom hit har vi i stort sett bara sovit, ätit och tagit promenader. Å det har varit så skönt! Någon timmas jobb per dag har det också blivit, men inte mer än absolut nödvändigt.

Nu börjar vi vakna till liv och funderar lite på vad vi ska hitta på. Häromdagen gick vi faktiskt till ”hålan” här brevid. Det var kanske ett par kilometer, men med smala vägar, vänstertrafik och utan trottoarer kändes det mycket längre. Där fanns inte särskilt mycket att se, så vi köpte bara en flaska vatten och gick tillbaka – men via stranden så mycket vi kunde.

När vi är på resa försöker vi se så mycket vi kan av platsen eller landet vi besöker. När vi åker på en sån här långresa och får bestämma helt själva, har vi oftast all inclusive och bor på ett och samma ställe hela tiden. För att det är enklast helt enkelt. Det innebär inte att vi stannar på hotellet och inte gör något, tvärtom!

Frukost

Det innebär däremot att vi sparar massor med tid på att slippa leta restauranger varje dag, något jag tycker är såååå tråkigt! Just nu lever vi ändå bara på typ sallad och annan mager mat, eftersom vi vill komma i form igen. Vi brukar göra så på semestern eftersom det är då vi har tid att tänka till och ta hand om oss och vår hälsa.

Men vi går och går och har iaf utforskat vårt närområde, det gick rätt fort – här finns ingenting! Så nu finns funderingar på vad vi vill se, återstående dagar. På min lista finns ett spännande vattenfall, en nationalpark där det bla finns jättesköldpaddor, ett te- och ett vaniljplantage, kolla in minst ett romdestilleri och så huvudstaden såklart.

Totta gärna på filmen om när vi åkte hit

Idag är vi i huvudstaden Port Louis. Vi tänkte ta lokalbussen, men det skulle ta typ 3 timmar… istället för en timme med taxi. Tyvärr typ 3 gånger så dyrt, men men… det är för krångligt att ta sej runt själv och vi vill inte hyra bil.

Mellan utflykterna fortsätter vi att ta det lugnt, det var väldigt länge sen och är så otroligt skönt! Kolla in instagram @marlenerinda och ni vill se härliga bilder från Mauritius och vår youtube, där börjar det också komma filmer härifrån nu 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Vi kör ner tårna i sanden

  1. Hade helt klart behövt en sådan semester nu. Slippa tänka. Det har blivit en del all inclusive, men egentligen gillar jag inte det konceptet. Vill hitta de där små ställena och gå ut och äta.

  2. Låter som en riktigt skön semester! Brukar också vilja utforska så mycket som möjligt när man är utomlands men ibland behöver man bara vara också.

  3. Gud så härliga dagar att börja med, mycket vila. Välbehövligt ibland =) förstår att ni ska utforska nu men vill alltid uppleva så mycket man hinner =)

  4. Å vad härligt det verkar! Jag skulle inte ha något emot att bara ta det lugnt och käka goda sallader i solen! Ska bli spännande att höra om det är ett resmål ni rekommenderar sedan.

  5. Jag är så avis på er! Det är verkligen så vackert där och jag älskar stranden. Hade njutit så mycket om jag hade varit där. 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *