Vi måste hjälpas åt!

Vi måste hjälpas åt!

Jag är helt övertygad om att världen skulle bli en bättre plats om alla brydde sej om och hjälpte varandra. Det behöver ju inte vara varken stort eller svårt. Man behöver inte åka som volontär till något svältdrabbat land eller öppna sitt hem för kreti och pleti. Nä, det räcker faktiskt med att SE folk i din närhet, att hålla upp en dörr eller säga ett vänligt ord.

Min vän Sussie driver tjejgymmet Curves som bla finns här i Tumba. Hon brinner för Kvinnojourens arbete och har under februari samlat in hygienprodukter till Kvinnojourens boende här i Botkyrka. En enkel grej som alla kan bidra till hur mycket eller lite de vill. Nu tar hon det ett steg längre. Den som blir medlem hos Curves under mars blir bjuden på registreringsavgiften om man stödjer Botkyrka Kvinno- och tjejjour. Ni som vill veta mer får kontakta Sussie, så berättar hon allt.

Jag och min familj stödjer Smile och hans by Soma i Gambia. Vi för över pengar till honom då och då under lågsäsong så hans familj ska få ett lite enklare liv. Det handlar om några hundralappar som vi kan vara utan, men som betyder så otroligt mycket för hela hans familj och även by. När vi åker dit har vi med oss våra begagnade kläder, skor, mobiler och en massa annat. Då köper vi också massor med mat till dem. Ett enkelt sätt att bidra för oss, som känns gott i hjärtat en lång tid framöver. Vi åker tillbaka i januari 2019, då får du gärna följa med.

Men som sagt; det behöver inte vara så stort och svårt. Titta på den du pratar med. Fråga hur någon mår och verkligen lyssna till svaret. Säg tack. Skicka ett gulligt sms. Bry dej! Det är lixom där kärnan är… att BRY sej och att SE folk. Alla har ett behov att bli sedda och bekräftade och blir vi bara det så glömmer vi det aldrig.

Jag brukar säga att det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor. Vilket är ganska vanligt i blogg-världen och gör mej ibland lätt illamående. Men vi är en liten klick som växer sej allt större, som bryr oss om varandra och hjälper varandra. Så ska det nämligen vara! Ingen far ju illa av att göra något gott… ingen mår dåligt av att visa omtanke… tvärtom! Den där mjuka bollen i magen som värmer hela ens inre när man gjort något gott för någon annan är faktiskt väldigt go! En sån känsla som är svår att beskriva och som man kan leva läge på.

Så gör något bra för någon annan och känn den där varma bollen, så fattar du vad jag menar  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *