Vi var där!

Vi var där!

Inom politiken finns det alltid en del historiska ögonblick, ett sånt är när en ny partiledare väljs. Alf Svensson är den partiledare som suttit längst, han satt i hela 31 år! När hans efterträdare, Göran Hägglund valdes, var jag och grabbarna på plats. Det spelar nog ingen roll vilket parti det gäller, att få vara  på plats när man väljer en ny partiledare är speciellt. Jag var dessutom tjänstgörande ombud, så jag var en av dem som röstade – för eller emot säger jag inte…

Jag har många minnen från festen efteråt. Ett starkt minne är när Junior går direkt fram till Peter Althin och frågar hur man blir advokat. Peter tar sej lång tid med sonen och svarar tålmodigt på alla hans frågor. Han säger bla att Junior ska vara duktig i skolan, tom bäst, vara trevlig och ha bra betyg och där direkt på plats lovar han sonen en praktikplats på sin advokatbyrå. Junior höll kvar sin tanke om att bli advokat ända tills det var dax att söka gymnasium, då ändrade han sej och skulle helt plötsligt bli elektriker. Så kan det gå  🙂

En annat bestående minne av den dagen är att jag träffade Uffe Larsson för sista gången. Uffe skötte underhållningen innan förhandlingen och vi hann prata lite snabbt med varandra. Han var så smal, men såg så lycklig ut. Det jag också minns är att en av strålkastarna inne på scenen började brinna… så nog hände det saker den dagen.

Nu har jag bytt parti, men är glad att jag fick vara med just den där dagen. Vad som händer med partiledningen och hur det snackas internt vet jag inte, det jag ser på facebook säger en del men långt ifrån allt. Men jag har en fast övertygelse och det är att man ska avgå om man inte ha ett starkt förtroende från sina ”undersåtar”. Det gjorde jag och det tycker jag att man ska tänka på vilken slags ledare man än är. Om inte de jag arbetar för tror på mej till 100 %, kan jag då fortsätta? Jag kunde det inte och klev åt sidan. Jag kan inte göra ett bra jobb om jag inte vet att jag har folks förtroende. Men vi är alla olika.

Ska bli spännande att se vad som händer. Jag har en fint och väldigt speciellt minne, det räcker för mej.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.