Vicken smäll!

Vicken smäll!

Min ögonhistoria blir bara längre och mer invecklad…

Jag var tillbaka nu på morgonen till Proforma Clinic, de som ska/skulle fixa mina ögon. Idag hade jag en träff med ögonläkaren, eftersom jag ville räta ut de frågetecken som jag fortfarande hade. Nu var jag ju inställd på en ögonlaser eftersom jag var lite för ung för ett linsbyte och hade tom tagit med almanackan för att boka operationstid… men som jag sa till nån igår; det verkar inte som det är meningen att jag ska göra någon ögonoperation eftersom allt bara strular. Om jag bara visste hur rätt jag hade…

Iaf… jag hinner inte ens sätta mej i väntrummet, utan får direkt komma in till Dr Markus. Vi pratar lite, han testar mina ögon på ännu fler sätt än vad optikerna gjorde. Jag får testa ett par glasögon som ger mej den syn som jag skulle kunna få med en ögonlaser, men är inte helt nöjd. Så droppar han droppar i ögonen för att kunna undersöka ögonbotten och kolla en massa annat. Å där kom smällen.

”Jag ser tecken på gråstarr på höger öga, då är en ögonlaser utesluten.” Jaha… då är vi på ruta ett igen. En ögonlaser försämrar nämligen förutsättningen vid en gråstarrs/linsbytes-operation. Så nu vet jag iaf vad jag inte har för alternativ. Då det enbart är tecken och bara på ena ögat, så vill man inte göra någon operation öht. Landstinget gör ju gråstarrsoperationer gratis, men inte så här tidigt och bara på ett sjukt öga. De skulle alltså bara fixa höger öga och det vänstra skulle fortfarande behöva starkt glasöga (-5.0). Känns ganska opraktiskt.

Just nu kommer jag alltså inte göra något alls åt mina ögon. Jag kommer få ett nytt glasögonrecept, eftersom de tyckte att mina nuvarande glasögon är felinställda. Jag ska tillbaka till Dr Markus innan sommaren nästa år för att se hur ögat utvecklas. Under tiden ska jag tycka lite synd om mej själv och smälta detta.

Det känns som man fått en käftsmäll ungefär. Här är man livrädd för att öht göra något ingrepp som har med ögonen att göra. Men besvären med glasögonen överskuggar rädslan och man tar till slut beslutet om en ögonoperation och då går det inte!!! Samtidigt som jag både är frustrerad och besviken, så är jag tacksam över att en läkare på en vinstdrivande privatklinik avråder mej. Han tänker på mitt bästa framför att sälja mej en dyr operation.

Men visst fasen känns det surt! Jäkla skit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *