Vilken galen helg!

Vilken galen helg!

Ojojoj, vilken helg det blev! I torsdags började fyra helt magiska dagar tillsammans med ett hundratal andra husbilsfantaster. Det är något av det roligaste jag varit med om 🙂

I onsdags jobbade vi klart så fort vi kunde. Vi vände på bilen och satta oss ute för att vänta in horden av husbilskompisar som skulle rulla in.

First Camp i Sunne är en stor camping. Vi stod längst ner vid vattnet och såg hur bil efter bil rullade in genom grinden. Vi gissade vilt på vem det kunde vara. Vi visste inte helt säkert vilka som skulle komma, så ett och annat glädjetjut blev det vart efter vi kände igen folk.

Sist av alla på onsdagkvällen rullade våra medarrangörer in och tätt efter det de bilar som skulle stå närmast oss. Vi stod i fyrkant, och fick som en liten innergård, med bilarna som lite skydd mot vinden. Här spenderades den mesta tiden under dagarna.

Redan på onsdagen samlades några av oss för att ta en liten drink tillsammans. Det var dock himla kallt, så det blev inte jättesent. Det skulle bli värre kommande kvällar 🙂

När vi vaknade på torsdagen sken solen och det var hyfsat varmt redan på morgonen. Det blev inte så mycket gjort eftersom det trillade in husbilar som på ett pärlband direkt på förmiddagen och fortsatte så hela dagen. På kvällen hade vi i stort sett fyllt campingen, sånär som på några norska bilar. Tre av dem stod väldigt nära och gillade inte alls vår närvaro. Men vi höll oss till alla campingens regler och det var tyst när det skulle, ändå klagade de på det mesta.

På torsdagkvällen samlades många hos oss. Ringen med bara oss åtta, som stod närmast, växte och växte. Stämningen var så härlig, men precis som kvällen innan var det lite kallt och blev inte jättesent då heller. Men nu började vi känna åt vilket håll träffen skulle gå och såg fram emot resten. Så många härliga människor!

På fredagen var de allra flesta på plats redan på morgonen. Vi tog en kort promenad och körde vårt träningspass med ett gäng. Kul att vi blev så många. Efter det satt de flesta och myste i solen. Vi testade sifferkubb som var jättekul! Jag brukar inte gilla sällskapsspel, men detta var riktigt roligt.

Vid 16 började folk komma med bord och stolar. Kl 17 var det dax för helgens första långbord! Vi blev ca 80 personer som åt tillsammans, några åt vid sina bilar och kom till oss efter maten. Så lite senare var vi kanske 120 pers som satt tillsammans och myste. Någon körde på Rolandz och alla gick totalt bananaz, sedan dess sitter ”Jajamen” i skallen och blev direkt temat för helgen.

Kvällen var riktigt skön, den tjocka jacka behövdes inte. Vi hade så himla trevligt, pratade med alla och lärde känna nya härliga människor. Helt plötsligt var klockan midnatt! Då ska campingen vara tyst, så vi plockade lite ovilligt ihop oss.

På lördagen sken solen och det var riktigt varmt redan på morgonen. Vi tog med våra vänner (och medarrangörer) på en promenad runt udden här på campingen. Det var i stort sett enda tiden vi lyckades få tillsammans, men vi ses snart igen som tur är. Det här med tystnad är väldigt sällsynt när man arrangerar en träff, många vill hälsa, prata lite, ta en bild osv. Enda gången man är helt ensam är i stort sett bara på toaletten, iaf som arrangör – men det gör absolut ingenting! Det är ju så himla kul att vara en del i detta och se folk trivas och ha roligt.

Syftet med just våra träffar är att folk ska ha en plats att mötas och lära känna nya människor. Vi är många som är rätt nya med husbilslivet och för några var detta deras första husbilsträff. Precis som det var vår första förra året. Å nog knyter man nya kontakter, vi såg många som aldrig träffats förr som satt och pratade och fikade utanför varandras husbilar under både fredagen och lördagen. Å vi lärde också känna några till och har lyckats knyta ihop fler ansikten med deras sociala medier 🙂

På lördagkvällen var det dax för långbord nummer två. Vi var inte riktigt lika många från början, kanske 60, men sen droppade det in folk igen vartefter. Nu började det kännas att vi haft några intensiva dagar, tröttheten började komma smygande. Men allt var ju så trevligt och ännu varmare än föregående dagar. Nu behövdes bara tjocktröja minsann! Återigen slog klockan helt plötsligt 12 och det var dax att vara tysta. Ska vi få ha flera träffar på andra ställen, måste vi sköta oss och följa reglerna som finns. Vi vill absolut inte få dåligt rykte!

Så blev det söndag och träffen var över. Bilarna började lämna campingen tidigt på morgonen. Vid 12 åkte den sista och det var den största som stått mellan oss och resten av campingen. När den åkte var vi helt plötsligt alldeles ensamma på det stora området. Så himla konstigt! Å så tyst det blev!

Vi vände på bilen och fick sjötomt igen. Satte oss ner och började summera helgen. Förra året var allt nytt och vi var totalt slut efter träffen. Vi hade också ett helt annat utgångsläge med svärmors död, kris på olika sätt i familjen och en massa annat. Nu var läget ett helt annat, den här gången kunde vi njuta mer och fylldes med energi istället för tvärtom.

Här finns film från Husbilsträffen maj -23

Det var länge sedan jag skrattade så mycket, pratade så mycket och hade så roligt. Jag var alldeles hes de första dagarna efter träffen, så mycket hade jag tydligen pratat. Den här gången var vi dessutom mer förberedda och visste mer vad som väntade. Flera gånger under helgen stannade jag upp och bara lyssnade på sorlet. Att lyssna på hundratals av människor som aldrig träffats förr som direkt knyter an till varandra och trivs ihop är fantastiskt!

Så nu ser vi verkligen fram emot nästa träff! Även den blir under Kristihimmel (2024), men då blir det på Böda Sand (aka Böda Camping) på norra Öland. Det kommer att bli så himla kul och lite speciellt för mej att ta emot besökare till ”min” ö. Mer info om detta kommer 🙂

Jag är så glad att vi köpte Peppe. Extra glad är jag för att vi träffade Annelie och Ludde och började arrangera de här träffarna. Det har gett oss så många nya bekantskaper, härliga skratt och massor med hundmys. Vi kan i stort sett åka vart som helst i Sverige och möta upp husbilkompisar om vi vill. Så himla härligt!

Nu ska vi smälta detta och blir hemma några veckor – men sen är det dax att åka iväg igen. Om jag längtar? Lite bara!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

13 svar på ”Vilken galen helg!

  1. Det var fantastiska dagar. Detta var vår första husbilsträff men absolut inte sista. Vi lärde känna människor som vi absolut ska träffa igen. Vi ses på vägarna om inte så på Böda nästa år.

    1. Så roligt att höra och det är ju precis det vi vill! Hoppas vi ses på vägarna och på Öland nästa år 🙂

  2. Men så underbar helg ni hade och så roligt att umgås så där och conecta med andra med samma intressen. SÅ mysigt med långbord också som ni riggar, ser helt fantastiskt ut måste jag hålla med om. Förstår att det vart tyst sedan.

  3. Vad kul det blir när man känner igen folk. Sånna där evengemang är ju så roligt! Kul att du tyckte om det så pass mkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *