Vilken rolig födelsedag!

Vilken rolig födelsedag!

I onsdags blev den här donnan, jag alltså, ett år äldre. Numera är jag hela 54 år gammal, eller ung, beroende på hur man ser det. Inte vet jag hur man ska känna sej som 50+, och jag mår väl inte på topp – men iaf hyfsat.

Mina födelsedagar brukar numera passerar rätt obemärkt förbi. Jag är sist ut i en lång rad av födelsedagar, där både min mamma och son fyllt år dagarna innan. Efter en lång och kall januari, brukar de flesta bara vilja ha månaden överstökad. Så ”min” dag brukar lixom försvinna. Det gjorde den inte i år!

För andra kanske den iof försvann, men jag gjorde det bästa av precis hela dagen! Den började med en liten sovmorgon och lång frukost. I min ensamhet, men det gjorde inget. Strax innan lunch satte jag mej på tåget, medvetet lite småhungrig. Jag skulle nämligen på mässan Fast Food & Restaurang å där finns det mat!

Det brukar gå rätt snabbt att gå igenom den mässan, men i år hade den växt rejält. Så det tog nog 3-4 timmar att gå runt, det blir ju så när man både ska testa en massa gott och prata med folk. Jag träffade en massa gamla bekanta. Första varvet satsade jag på mat, andra på sött som efterrätter och glass. Det fanns så mycket gott!!!

När jag sett (ätit) allt åkte jag till Martins jobb och väntade på att han skulle jobba klart. Därifrån är det nära till Intiman, där vi skulle tillbringa resten av kvällen. Äntligen skulle jag få se ”Mamma Ljuger” med min gamle vän Janne Bylund. Vi lärde känna varandra för typ 25 år sedan, när jag vann en date med honom. Haha, hur sjukt! Men kul! Sedan dess har vi hållit kontakten, om än sporadiskt, och även träffats då och då. Men jag har inte sett showen trots att det visats drygt 100 gånger, nu skulle jag äntligen se showen och även träffa honom igen.

”Mamma Ljuger” är en kombination av ståupp och föreläsning. Janne och hans kollega Mattias kommer med en massa olika påstående som mammor säger och alltid har sagt. Sen dissekerar de påståendet och berättar om sin egen relation till det och hur deras mammor agerat. Det är klockrent och så himla roligt! Vi får också veta om det mamma påstår är sant eller falskt. Får man mask i magen om man äter snö? Sjöng verkligen barnen fint på skolavslutningen? Stor igenkänning och ett himla bra avslut på födelsedagen 🙂

Har ni möjlighet så ska ni absolut se showen. Ta med mamma, mormor, farmor och de vuxna barnen. Ni kommer få en himla rolig stund tillsammans!

Självklart kom Janne ut och pratade lite med oss efteråt och morgonen efter åt vi faktiskt frukost tillsammans. Nej! Jag sov hemma hos min käre man, men jag gjorde en intervju med Janne på hans hotell och fick frukost samtidigt. Man får ju passa på!

En himla bra födelsedag blev det alltså, jag fick inte ett enda paket och ingen kom för att fia mej – jag var ju inte ens hemma… men ändå en av de bättre födelsedagarna jag haft hemma i Sverige. Vi rymmer ju helst om vi kan. Jag önskar mej inte längre något, behöver lixom ingenting. Det skulle väl vara en miljon eller två i ostrukna tusenlappar kanske… Skämt åsido, det enda jag kommit på att jag önskar mej är värmeljus – de går åt som smör i solsken och behövs alltid fyllas på. Jag är alltså både enkel och billig att ge presenter till 🙂

Nu är födelsedagarna över, men i helgen firar vi annat istället. Återkommer till det.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Vilken rolig födelsedag!

  1. Det låter som en härlig födelsedag! Showen låter också jätterolig. Min man drar ibland till med sånt där som våra mammor sa när vi var små och då måste jag säga (inför barnen) att, nja, det där är ju inte riktigt sant… 🙂

    Perfekt att önska sig värmeljus ju! Förbrukningsvaror är alltid bra! Liksom att det är ganska trevligt att få fina servetter som en gå-bort-present. Också perfekt med något man kan använda sedan!

  2. Grattis i efterskott Helt klart försvinner födelsedagarna, speciellt då man blir äldre. Min man är inte så duktig på att överraska heller vilket kan vara lite tråkigt tycker jag.

  3. Grattis i efterskott på din födelsedag!! 🎉💐😊.
    Så trevligt att gå på mässa med massa mat & god saker 🍩på din födelsedag. Sen gå på teater på kvällen med din son 😊. Vilken trevlig födelsedag! 😃

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *