Workshop om tillgänglighet

Workshop om tillgänglighet

Att kunna delta i alla olika sammahang, precis som alla andra, är viktigt. Men alla kan inte delta utan problem, tex personer med olika funktionshinder. De flesta ser inte allergi som ett funktionshinder, men faktum är att det är det och att vardagen är mycket besvärlig för många människor pga astma och allergier.
 
Jag har tillbringar förmiddagen med att prata med andra om tillgänligheten för just allergiker. Hur har våra barn det i skolan? Kan man åka de kommunala färdmedel som erbjuds? Tar arbetsplatsen mina allergier på allvar?
 
Städningen i skolan är bedrövlig, speciellt i gymnastiksalarnas omklädningsrum. De flesta som ger sej iväg på morgonen dränker in sej i parfym och andra dofter som gör det omöjligt för många att åka buss, tåg och tunnelbana. Att gå hem från jobbet för att någon kelar med sin hund precis innan jobbet, är inte accepterat.
 
Så ser vardagen ut för väldigt många. Hur ska vi göra för att den som är frisk ska få förståelse för våra problem? Hur ska vi göra för att få ett samhälle som är tillgängligt för alla?
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *