Mat för 97 allergiker

Mat för 97 allergiker

Vi var 350 personer på middagen på Uppsala slott, 97 av oss skulle ha specialkost. Tänk er själva att laga mat till så många allergiker och vet att om det misslyckas kan någon dö.
 
Nu är vi ju vuxna människor och har stor kolla på vår mat och det behövdes. Jag själv har inga problem med maten, men min bordskavaljer hade desto större trassel.
 
Hans brödbit som låg på tallriken var fel, så den fick de ta bort och eftersom den nuddat maten – fick de byta ut alltihopa. Men även nästa brödbit blev fel och de fick byta ut maten igen. Han var väldigt osäker på om han skulle våga äta något överhuvudtaget efter det.
 
Alla som behöver specialkost har lämna listor på sina allergier, men hans lista hade de npg tappat bort. Vid varje rätt som kom in fick de ändra och servera om. Hade det blivit något fel kunde han ha dött. Tyvärr var han inte den enda som hade trassel med maten och då hade ändå kökschefen haft ett antal möten med ordförande och andra för att få allt rätt. Ändå blev det alltså fel… det visar väl hur svårt det kan vara med maten för allergiker?
 
Min bordskavaljer blev inte särskilt mätt och partade om att ta Mc Donalds på vägen hem…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *