12 veckor framöver

12 veckor framöver

Förra måndagen började Junior sin praktik ute i arbetslivet, idag började Martin sin. Junior är ute i 15 veckor och Martin är ute i 12. Bägge har varit jättespända och Martin var tom lite nervös. Det är första gången som han ska sitta på ett kontor på helt normal arbetstid och ha arbetskompisar runt sej. Dessutom ska han arbeta med sitt stora intresse och hobby; datorer! Vad Junior pysslar med har jag inte riktigt fattat, men inte är det enbart elinstallationer iaf…

För Junior innebär det att han knappt har något liv utanför praktik och träningen. Han ”jobbar” 7.30-16, åker hem och äter (om han hinner, annars blir det på tåget) och tränar 18-20 eller 21. Sen är det bara att äta igen och sova, innan dygnet börjar om igen. Martin har det ungefär likadant. Han ”jobbar” kontorstid, men ska även jobba tisd-torsd med våra klasser på eftermiddagen/kvällen och då ska han helst vara pigg, stöttade, inspirerande och motiverande.

Vad innebär det för mej då? Ja, att jag får en himla massa mer på mitt bord både på jobbet och här hemma. Jag måste se till att logistiken funkar med hund, inhandling och mat, jag ska också packa bilen inför jobb och sen ska jag släpa grejerna till lokalen. Martin kommer att komma i sista minuten och då ska jag ha plockat fram, packat upp och förberett allt. Men det är ju bara under 12 veckor, sen är allt som vanligt igen. Det är tur att barnen är stora och både har bil och körkort  🙂

Senior jobbar mycket kväll just nu, så vi har pratat ihop oss om hur vi ska fixa allt här hemma. Han har lovat att hjälpa till så mycket han kan, så jag hoppas att han gör det också. Jag har absolut inget emot att vara ensam så mycket som det blir nu. Jag gillar att pyssla runt hemma, fixa med tvätt och planera hushållet. Jag är en typiskt hemmafru, förutom att jag inte gillar att laga mat – allt annat göra jag gärna!

Jag hoppas verkligen att den här praktiken ska ge mina bägge herrar precis det dom önskar; Junior vill gärna ha ett jobb direkt efter studenten på den här firman och Martin vill ha kunskap, erfarenhet och kontakter. Så det är väl bara att hoppas på det bästa och hålla tummarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *