2 frågor jag alltid får

2 frågor jag alltid får

När folk får veta att jag är kristdemokrat säger de nästan alltid: ”Va!? är du kristen? Hatar du bögar oxå?” Det är alltså den bild man har av en kristdemokrat…  För att lugna er alla därute, som tyckt att jag verkar ganska normal vill jag nu säga: ”Nä, jag är inte kristen, jag är inte ens med i Svenska kyrkan. Nä, jag hatar inte bögar, inte flator heller för den delen. Några tillhör mina bästa vänner och det stör mej inte det minsta vad de gör, eller vem de gör nåt med i sängkammaren.
 
Jag är kanske inte urtypen för Kristdemokratin, men jag tycker att partiprogrammet till väldigt stor del stämmer in på mej och mina värderingar. Vi som är lite yngre och inte tillhör kyrkan håller nog på att ändra partiet en hel del. Partierna måste ju förändras lite med tiden, så är det för alla. De flesta av oss aktiva som är yngre tillhör ingen kyrka, för oss är familjepolitiken det viktigaste och där slår faktiskt kristdemokraterna alla de andra.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *